Preşedintele Joe Biden, un catolic practicant, al doilea preşedinte catolic din istoria Americii, şi soţia sa Jill Biden urmează să fie primiţi la Vatican de către Papa Francisc - la 29 octombrie -, a anunţat joi Casa Albă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ei vor discuta despre cum să coopereze, cu respectarea demnităţii umane, pentru a se pune capăt pandemiei covid-19, împotriva crizei modificărilor climatice şi în îngrijirea celor mai puţin norocoşi”, anunţă într-un comunicat preşedinţia americană

Joe Biden este un catolic fervent, care îşi evocă adesea credinţa în mod public şi care lipseşte rareori de la slujbă, mai ales când se află în fieful său de la Wilmington, în Delaware (est).

El este un susţinător ferm al dreptului la avort, ceea ce creează nemulţumiri în rândul clerului catolic american.

Conferinţa Episcopilor Catolici Americani (USCCB) a adoptat prin vot, în această vară, cu o largă majoritate, o iniţiativă în vederea redactării unui text privind ”semnificaţia euharistiei în viaţa Bisericii”, care ar putea avea drept consecnţă refuzarea politicienilor care susţin avortul.

Euharistia - sau comuniunea - este un rit esenţial al crednţei catolice, în cursul căruia credinciosul primeşte hostia, simbolul sacrificiului lui Isus Cristos.

”Este privat şi nu cred că se va întâmpla asta”, a răspuns Joe Biden, întrebat despre acest text care-l vizează.

Papa, îndemnat de către arhiepiscopii americani să acţioneze în acest subiect, a apreciat, în termeni generali, că Biserica nu are vocaţia să ia poziţii politice.

”Ce trebuie să facă pastorul? Să fie un pastor, nu să condamne”, aprecia Suveranul Pontif.

”Dacă ieşi dn pastorala Bisericii, devii politician”, a declarat el dezaprobator, exprimându-şi totodată oroarea faţă de avort, pe care-l compară cu ”o crimă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.