Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat, joi, că nu se ia în calcul carantinarea municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, unde rata de infectare a depăşit 15 la mie, dar se discută despre introducerea certificatului verde ”la orice activitate economică unde intrăm în contact cu persoane”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Premierul interimar a precizat că se doreşte ca utilizarea ertificatului verde să intre în vigoare ”cât mai rapid”. 

Întrebat dacă astfel nu se restricţionează accesul persoanelor, premierul a explicat: ”Asta nu este restricţionare, este doar o triere”.  

”Aş merge pe ideea de a folosi certificatul şi în magazine – supermarket, hypermarket”, a mai adăugat premierul. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Florin Cîţu a fost întrebat joi despre o eventuală carantinare a Capitalei şi a afirmat: ”Nu în acest moment, nu luăm această măsură. Şi anul trecut a fost discuţia despre carantinarea Bucureştiului şi nu a funcţionat, dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului”.  

Premierul a precizat că s-a discutat cu ministrul Sănătăţii pentru a se cere certificatul verde pentru toate activităţile economice care implică un contact cu persoane din România.  

”La orice activitate economică pe care o avem în România, unde intrăm în contact cu persoane, să avem certificatul verde. Dacă dorim să avem economia deschisă, cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult”, a mai declarat premierul interimar.  

El a precizat că încă nu s-a discutat despre reducerea programului de funcţionare a agenţilor economici în weekend.  

Capitala şi judeţul Ilfov au trecut de rata de infectare de 15 la mie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.