Un militar sirian şi trei combatanţi proiranieni au fost ucişi într-un atac aerian al Israelului în provincia Homs, în centrul Siriei, a anunţat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), o organizaţie cusediul în Regatul Unit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Inamicul israelian a comis, către ora (locală) 23.34 (şi ora României), o agresiune aeriană (...) asupra regiunii Palmira vizând un turn de comunicaţii şi mai multe ţinte din jur”, a anunţat mai înainte agenţia ofcială siriană de presă  Sana, citând surse militare.

Atacul israelian a ţintit mai multe poziţii iraniene din jurul baze aeriene T4, inclusiv un turn de comuncaţii, precizează SOHR, care dispune de o reţea de surse în Siria.

Potrivit aceleiaşi surse, în atac au fost ucişi un militar sirian şi trei combatanţi prioranieni - a căror naţionalitate nu a putut fi identificată imediat.

Alte şapte persoane - inclusiv trei militari siireni - au fost rănite.

Sana a anunţat că un militar a fost ucis, iar alţi trei răniţi.

Un atac cu rachetă comis de Israel împotriva bazei aeriene şi în regiunea acesteia s-a soldat, săptămâna trecută, cu moartea a doi combatanţi străini proiranieni, potrivit SOHR. Sana anunţa atunci că au fost răniţi ţase militari.

Armata israeliană efectuează cu regularitate raiduri, de la izbucnirea Războiului din Siria, în 2011, pe teritoriul acestei ţări, vizând în principal forţe iraniene, forţe din cadrul mişcării şiite libaneze Hezbollah şi trupe guvernamentale siriene.

Israelul îşi confirmă foarte rar atacurle în Siria vecină, însă ameninţă cu regularitate că nu va permite Siriei să devinăun cap de pod al Iranului, inamicul său jurat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.