Procurorii prahoveni fac joi mai multe descinderi într-un dosar în care suspectează că mai multor persoane le-au fost eliberate certificate false care atestă vaccinarea anti-COVID în centre din mediul rural şi urban ,din judeţ. Un centru de vaccinare şi patru cabinete medicale sunt vizate, iar 35 de persoane vor fi audiate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: ”În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, efectuează 17 percheziţii domiciliare, toate în judeţul Prahova, într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări în legătură modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare anti Covid”, a transmis, joi, IPJ Prahova. 
 
Sursa citată a precizat că activitatea vizează un centru de vaccinare şi patru cabinete medicale individuale, printre persoanele implicate fiind şi personal medical din cadrul acestor entităţi.
 
”Faptele urmărite penal sunt de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals informatic şi uz de fals. Cu această ocazie vor fi puse in executare 35 de mandate de aducere emise pe numele suspectilor”, au precizat politiştii. 
 
La activitatea menţionată participă poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova şi Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Prahova.
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Ancheta în acest caz a început în vara a acestui an, au declarat surse judiciare, după ce, în primă fază, a existat suspiciunea că asistenţi medicali au eliberat certificate false de vaccinare COVID într-un centru de vaccinare din zona comunei Ciorani.
 
Ancheta a scos la iveală indicii conform cărora astfel de practici ar fi fost aplicate şi în alte centre de vaccinare din judeţ.
 
Joi, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova fac percheziţii la mai multe adrese, zeci de suspecţi şi martori în dosar urmând a fi duşi la audieri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.