Serialele „Mister 8” (Finlanda) şi „The Allegation” (Germania) sunt marile câştigătoare la Canneseries, unul dintre cele mai importante festivaluri de televiziune din Europa, care s-a încheiat miercuri seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiile au fost acordate creatorilor celor două seriale, finlandezilor Teemu Nikki şi Jani Poso şi germanului Ferdinand von Schirach, fost avocat de drept penal, şi subliniază spiritul inovativ al companiilor TV din Europa, potrivit Variety.

„Mister 8”, desemnat cel mai bun serial, este susţinut de operatorul SVOD finlandez Elisa Viihde, în timp ce „The Allegation”, recompensat cu Dior Grand Prix şi cu premiul pentru scenariu, ţine de RTL Group, care se pregăteşte să relanseze RTL Plus pe 4 noiembrie.

Titlul de cel mai bun serial de formă scurtă a revenit producţiei norvegiene „About Saturday”, creat de Liv Mari Ulla Mortensen, iar cea mai bună interpretare a fost a lui Pekka Strang din „Mister 8”.

Distribuţia „Countrymen” (Norvegia) a primit premiul special pentru interpretare, iar această producţie a fost aleasă de juriul liceenilor drept cel mai bun serial. Premiul studenţilor a fost acordat „Lockdown” (Belgia), de Gilles Coulier şi Maarten Moerkerke.

Premiul publicului a revenit producţiei sârbe „Awake”, de Jelena Gavrilović şi Uroš Tomić.

Ediţia de anul acesta a fost deschisă de premiera mondială a sezonului secund din „All the Way Up/ Validé”, dramă Canal+ despre un rapper promiţător care, după ce este validat de artiştii hip-hop francezi consacraţi, devine rivalul mentorului său. Serialul va fi proiectat în afara competiţiei.

În afara competiţiei, CanneSeries a prezentat două versiuni pentru televiziune ale unor clasice - „Around the World in 80 Days”, după Jules Verne, cu David Tennant şi Leonie Benesch, şi „Sisi”, despre impărăteasa adolescentă austriacă.

Festivalul s-a încheiat cu premiera mondială a ultimului sezon din aclamatul „Gomorrah” (Sky Italia), cu zece episoade regizate de Marco D’Amore şi Claudio Cupellini.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.