Fostul ministru USR Claudiu Năsui admite, într-un interviu la RFI, că varianta unui guvern minoritar USR reprezintă un scenariu plauzibil şi foarte posibil, ţinând cont de lipsa unei concluzii la discuţiile pe care premierul desemnat, Dacian Cioloş, le-a avut la sediul PNL, miercuri seară, cu liderul PNL Florin Cîţu, cel al UDMR, Kelemen Hunor şi reprezentantul minorităţilor, Varujan Pambuccian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă nu se reface coaliţia cu PNL şi UDMR, singurul lucru responsabil pe care-l poate face USR este să se prezinte în faţa Parlamentului cu un Guvern, pentru că ţara trebuie guvernată în această perioadă grea”, declară la RFI vicepreşedintele USR Claudiu Năsui.

 

El a mai spus că sunt două opţiuni.

 

”În primul rând, există şi posibilitatea ca aceste negocieri să meargă, să funcţioneze şi să reuşim să avem susţinerea coaliţiei, singurei coaliţii pe care o vedem fezabilă, anume PNL-USR-UDMR şi în cazul în care această coaliţie nu reuşeşte să se pună de acord, singurul lucru responsabil pe care-l putem face şi pe care-l vom face este să ne prezentăm în faţa Parlamentului cu un Guvern, pentru că până la urmă, ţara trebuie guvernată, suntem într-o perioadă grea”, afirmă Năsui. 

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, premier desemnat, a afirmat, miercuri seară, că foştii parteneri l-au rugat să aştepte până joi "pentru a vedea dacă partidele lor sunt de acord sau nu să reformăm coaliţia".

"Am decis să aştept până vineri (...) am decis să aştept, pentru că un eventual guvern susţinut de Coaliţie ar fi cel mai bun lucru acum", susţine el. Cioloş arată că şi-ar dori "să terminăm acest balet al divertismentului politic în care persoanele sunt mai importante decât rezultatul".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.