Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, afirmă că PSD nu se va "înghesui" să voteze un guvern format din miniştri ai USR, el arătând că PSD a înaintat şi a votat o moţiune de cenzură nu doar împotriva lui Florin Cîţu, ci împotriva guvernului, în ansamblul său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este un joc de teatru politic în acest moment, fiecare are nevoie de o anumită imagine în spaţiul public după scandalul imens din ultimele săptămâni. Pe de o parte, Dacian Cioloş merge mai departe pentru că a făcut o strategie, după părerea mea, destul de bună, în sensul că, fiind cu spatele la zid, acuzat de toată lumea că a rupt un guvern care se ocupa de criză, acum s-a propus şi a fost acceptat ca premier. Mai departe, va veni cu un program, cu nişte teme şi, chiar dacă pierde după ce vor fi audiaţi miniştrii în Parlament - că se va ajunge probabil acolo, vor fi audiaţi - chiar dacă nu are voturile respective, arată că a încercat. Liberalii în momentul ăsta nu mai pot să fie atât de radicali încât să refuze din primul moment deşi sunt pregătiţi să refuze, din câte înţelegem noi, orice colaborare cu Dacian Cioloş”, a declarat Vasile Dîncu, miercuri seară, la Digi 24.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD consideră că această situaţie politică va dura câteva săptămâni.

"În momentul acesta nu există niciun semn, în niciunul din discursurile acestea că ar fi o cale de împăcare în alianţă, atât timp cât USR are varianta cu eliminarea de pe scena executivă a preşedintelui PNL, deci este, după părerea mea, o cerere imposibilă şi asta nu o să o poată accepta PNL. (...) Fiecare îşi va face jocul acesta cât timp se va putea, constituţional, să facă asta. Cred că după ce va eşua Dacian Cioloş va veni preşedintele cu o propunere a unui premier liberal”, a adăugat Vasile Dîncu.

Conform liderului social-democrat, PSD nu va susţine un guvern format din membri ai USR.

"Nu ne înghesuim noi să votăm un guvern pe care tocmai l-am dat jos, pentru că nu l-am dat jos numai pe Cîţu, am dat jos un guvern USR-UDMR-PNL. Deci noi nu avem în acest moment niciun fel de motiv pentru a vota şi nici nu a fost pus în discuţie, nu a discutat cred că niciun lider al PSD cu Dacian Cioloş sau cu ceilalţi”, a mai declarat Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu a menţionat că "interesul PSD-ului este să avem în acest moment un guvern".

"Problema care ne încurcă este că România merge prost şi această coaliţie nu a funcţionat nici înainte şi nu va funcţiona nici după asta, este clar”, a adăugat liderul social-democrat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.