Un oficial al International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE), sindicatul care reprezintă lucrătorii din industria filmului de la Hollywood, le-a spus membrilor că studiourile refuză să cedeze pentru a evita o grevă de amploare, deşi negocierile sunt în desfăşurare, relatează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cathy Repola, directorul executiv al Motion Picture Editors Guild, le-a transmis membrilor sindicatului printr-un e-mail că ritmul discuţiilor se accelerează şi că este o chestiune de „zile, nu săptămâni” până la o concluzie.

„Ca urmare a votului incontestabil pentru autorizarea unei greve, angajatorii au refuzat în mod repetat să facă ceea ce trebuie pentru a ajunge la un acord corect”, a scris ea. „Fie nu recunosc ce s-a schimbat în industria noastră şi în rândul membrilor noştri, fie nu le pasă. Sau ambele”.

International Alliance of Theatrical Stage Employees a ameninţat că va intra în grevă dacă studiourile nu sunt dornice să facă îmbunătăţiri semnificative pe un set de probleme, inclusiv program de lucru şi plată corectă din partea serviciilor de streaming.

O grevă ar implica 60.000 de lucrători din film şi televiziune şi ar bloca aproape întreaga producţie din ţară.

Sindicatul negociază cu Alliance of Motion Picture and Television Producers de şapte dintre cele opt zile de când aproximativ 99% dintre membrii sindicatului au votat pentru grevă.

AMPTP a prezentat o nouă propunere pe 5 octombrie, iar IATSE a adus în discuţie o contraofertă pe 9 octombrie, potrivit unor surse apropiate discuţiilor.

„În ciuda tuturor eforturilor noastre, ritmul negocierilor nu reflectă urgenţa situaţiei”, a mai notat Repola, care a subliniat că IATSE luptă pentru multe dintre chestiunile cerute de alte sindicate din ţară, precum „salarii decente, condiţii de muncă sigure, sănătoase şi umane”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.