Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, miercuri, la DigiFM, că în discuţia cu premierul desemnat, Dacian Cioloş, din această după-amiază, cei de la UDMR vor să vadă dacă acesta are capacitatea de a forma o majoritate şi o coaliţie, eladăugând că nu este foarte optimist în privinţa rezultatului acestor negocieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În funcţie de discuţii putem să mergem mai departe sau să spunem că asta a fost o discuţie, nu se poate reface coaliţia. Trebuie să vedem capacitatea lui Dacian Cioloş de a forma o majoritate, o coaliţie. Omul politic, într-o astfel de situaţie, dă dovadă de calităţile de om politic şi în momentul în care are capacitatea de a coagula o majoritate”, a declarat liderul UDMR.

 

Întrebat dacă îl vede pe Dacian Cioloş capabil să coaguleze o majoritate, Kelemen Hunor a răspuns că nu este foarte optimist. 

 

”Nu îmi dau seama în acest moment. Nu sunt foarte optimist, recunosc. Eu am văzut că a reuşit să coaguleze o majoritate acum câteva săptămâni. Totuşi, a fost o majoritate de 281 de voturi. A fost un talent, o capacitate, o ambiţie prin care a reuşit să demonstreze că se poate forma o majoritate”, a spus liderul UDMR. 

 

O primă întâlnire a premierului desemnat Dacian Cioloş cu Florin Cîţu, Kelemen Hunor, Varujan Pambuccian ar urma să aibă loc miercuri, pentru discuţii privind formarea unei majorităţi şi colaborarea la guvernare.

Pentru PNL, potrivit informaţiilor din şedinţa de marţi seară a conducerii partidului, discuţia s-ar putea limita la a recomanda din nou USR să-şi caute o majoritate alături de PSD şi AUR, partidele care au demis guvernul prin moţiune de cenzură.

Şi liderul UDMR Kelemen Hunor are o problemă legată de contribuţia USR la căderea Guvernului Cîţu, considerând necesare mai întâi explicaţii din partea USR. Deşi Dacian Cioloş şi-a anunţat intenţia de a reface coaliţia cu PNL şi UDMR, el nu a exclus nici varianta Guvernului minoritar.

Vicepreşedintele USR Dan Barna a fost mult mai tranşant, anunţând că, dacă foştii parteneri de guvernare vor dori să negocieze refacerea coaliţiei, o concluzie a negocierilor ar putea fi prezentată, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare, iar în caz contrar un guvern format exclusiv din membri USR poate fi pregătit inclusiv la finalul acestei săptămâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.