Cristiano Ronaldo a marcat, marţi, trei goluri, în meciul pe care Portugalia l-a câştigat, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (3-0), în Grupa A a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ronaldo a înscris în minutele 8 şi 13, ambele din penalti, precum şi în minutul 87. Celelalte reuşite ale gazdelor le-au aparţinut lui Bruno Fernandes '18 şi Palinha '69.

Aceasta a fost tripla cu numărul 58 reuşită de Ronaldo în carieră, a zecea la echipa naţională, performanţe record.

Atacantul echipei Manchester United este jucătorul cu cele mai multe goluri marcate la prima reprezentativă, 115, fiind urmat de iranianul Ali Daei, cu 109 reuşite.

Ronaldo are cele mai multe selecţii la echipa naţională, 182, dintre jucătorii europeni. Pe plan mondial, el este la egalitate cu Ahmed Mubarak (Oman). Doar Soh Chin Ann (Malaysia, 219), Bader Al-Mutawa (Kuweit, 186) şi Ahmed Hassan (Egipt, 184) au mai multe selecţii decât cei doi.

Portugalia este acum pe locul 2 în clasamentul Grupei A, cu 16 puncte, la un punct de liderul Serbia, dar şi cu un meci mai puţin, 6 faţă de 7.

Calificarea directă la Cupa Mondială se va juca la 14 noiembrie, la Lisabona, în meciul Portugalia - Serbia. Echipa lui Ronaldo mai dispută o partidă, la 11 noiembrie, în Irlanda.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.