Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova face apel la angajaţii din sistemul sanitar şi la farmacişti să se alăture, ca voluntari, angajaţilor instituţiei, pentru a realiza anchetele epidemiologice. Instituţia are nevoie de 50 de persoane, care pot face anchetele şi de acasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Facem apel la toate cadrele medico-sanitare şi farmacişti care doresc şi au disponibilitatea de a sprijini voluntar Direcţia de Sănătate Publică Prahova în vederea efectuării de anchete epidemiologice. Menţionăm că ar fi nevoie de un număr suplimentar de 50 de persoane în efectuarea acestor anchete, la acest moment circa 30 de persoane din cadrul instituţiei fiind implicate în această activitate în plus faţă de activitatea lor de bază”, a transmis, luni, DSP Prahova, printr-un comunicat.
 
Conform sursei citate, voluntarii pot fi medici, asistenţi medicali sau farmacişti şi pot face anchetele şi de acasă. Cei interesaţi pot contacta DSP Prahova pentru a-şi oferi serviciile.
 
Apelul este făcut în contextul în care instituţia are un deficit "foarte mare" de personal şi în condiţiile în care numărul de noi cazuri de COVID-19 continuă să crească în judeţul Prahova, care luni raportează o rată medie a infectărilor de 6,81 la o mie de locuitori. Dintre cele 104 localităţi ale judeţului, 36 au rata de infectare de peste 6 la mie, inclusiv cele două mari oraşe, Ploieşti şi Câmpina. În judeţul Prahova se află de asemenea localitatea cu cea mai mare incidenţă la nivel naţional - comuna Călugăreni, unde rata de infectare este de 24,41 la mie, conform raportărilor de luni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.