Două persoane - şoferul unui autoturism şi pasagerul acestuia - au fost răniţi sâmbătă dimineaţă, într-un accident produs pe drumul naţional 7, unde remorca unui TIR a intrat pe contrasens, într-o curbă deosebit de periculoasă şi în condiţii de ploaie, acroşând un autoturism. Cei doi răniţi au fost preluatţi de ambulanţe şi duşi la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Accidentul a avut loc pe drumul naţional 7, în zona localităţii argeşene Cotmeana. 
„Din verificările preliminare efectuate de poliţiştii Serviciului Rutier Argeş, s-a stabilit că un bărbat de 52 de ani, din comuna Mărgău, judeţul Cluj, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă- TIR, din direcţia Piteşti spre Râmnicu Vâlcea, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, posibil pe fondul neadaptării vitezei în coborâre, în curbă deosebit de periculoasa la dreapta şi în condiţii de carosabil umed, ar fi pătruns cu semiremorca pe sensul opus, intrând în coliziune cu un autoturism care se deplasa din sensul opus, condus de un bărbat de 52 de ani, din Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea”, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş. 
 
 
În urma impactului şoferul autoturismului şi pasagerul aflat în dreapta acestuia, un tânăr de 23 de ani, au fost răniţi. Ei au rămas blocaţi în interiorul autoturismului, pentru scoaterea lor fiind nevoie de intervenţia echipajului de descarcerare.
Răniţii sunt conştienţi, dar cu multiple traumatisme şi au fost transportaţi la spital pentru investigaţi medicale amănunţite.
În urma accidentului, poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
„Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condiţiile meteo şi cele rutiere, în special în condiţii de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată. Luaţi în considerare condiţiile meteo,  fiind posibilă întâlnirea unor porţiuni de drum umede sau cu nisip adus de apă. Respectaţi limitele de viteză, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă sau a limita consecinţele unui eventual eveniment rutier, şi nu bruscaţi volanul sau frâna, pentru a evita acvaplanarea sau derapajul”, mai transmit poliţiştii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.