Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban afirmă că nu a discutat, deocamdată, cu parlamentarii care îl susţin despre o eventuală demisie în bloc din partid. "Dacă colegii mei vor persista în speranţa absurdă de a obţine voturile PSD-ului la învestirea unui Guvern minoritar, evident că există posibilitatea să ne despărţim", susţine el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, la RFI, dacă va demisiona din PNL, Ludovic Orban a răspuns: "În momentul de faţă, pe mine mă interesează să găsim o soluţie pentru România, o soluţie de guvernare. Poziţia mea publică a fost foarte clară, nu cred că există o altă şansă de a forma un Guvern onorabil şi benefic pentru România decât prin refacerea coaliţiei de guvernare. Dacă colegii mei vor persista în speranţa absurdă de a obţine voturile PSD-ului la învestirea unui Guvern minoritar, evident că există posibilitatea să ne despărţim. Eu nu am trăit atâţia ani, ca să mai accept încă o experienţă distrugătoare pentru România, cum a fost experienţa USL".

Întrebat dacă cei 41 de parlamentari care-l susţin vor pleca şi ei din PNL odată cu el, liberalul a precizat: "N-am purtat astfel de discuţii deocamdată".

Recent, fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban declara că tot ce s-a întâmplat la Congres l-a "marcat profund" şi că se gândeşte dacă mai are ce să caute "în această gaşcă", una "care a călcat în picioare lucruri fundamentale care ţin de democraţie". "Când voi fi convins că PNL a devenit o carcasă care nu mai are nicio legătură cu partidul istoric, sunt gata inclusiv să creez o construcţie politică care să continue trecutul PNL", afirma el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.