Agenţi din cadrul serviciilor israeliene de informaţii externe (Mossad) au efectuat luna trecută o operaţiune cu privire la soarta unui militar, Ron Arad, luat prizonier de către o organizaţie şiită libaneză, în Liban, în 1986 şi dat dspărut din 1988, relatează RFI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o operaţiune complexă şi de mare anvergură. Este tot ceea ce putem spune pentru moment”, a declarat în Parlament premierul israelian Naftali Bennett, anunţând o reluare a unor eforturi în vederea unei clarificări a sorţii lui Ron Arad.

Ron Arad, un aviator israelian doborât deasupra Libanului în 1986, a fost luat prizonier de către mişcarea şiită libaneză Amal.

Doi ani mai târziu, urma militarului se pierdea.

Agenţi din Mossad, ”bărbaţi şi femei”, au fost implicaţi în această operaţiune, a precizat Naftali Bennett.

Presa israeliană citează surse străine potrivit cărora un general iranian a fost răpit şi interogat de către spionajul israelian, într-o instalaţie situată în Africa, iar apoi a fost eliberat.

În paralel, alţi agenţi s-au dus la un cimitir, la Baalbek, în Liban, pentru a preleva un eşantion ADN.

În acest stadiu nu s-au dezvăluit alte detalii.

Însă acest caz provoacă noi fricţiuni între şeful Guvernului israelian şi ministrul Apărării Benny Gantz, care nu a fost informat cu privire la această operaţiune.

Bennett este acuzat totodată de către critici de aptul că este prea ”vorbăreţ” despre subiecte sensibile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.