Naţionala de handbal feminin a României a învins miercuri, la Mioveni, reprezentativa Insulelor Feroe, scor 26-19 (15-14), în primul meci din grupa 2, faza a doua a calificărilor la Campionatul European din 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalele marcatoare tricolore au fost Pintea 9 goluri şi Bazaliu 6.

Din lot nu face parte căpitanul Cristina Neagu, care a anunţat că în acest an face ”o pauză” de la acţiunile reprezentativei, astfel că nu va fi prezentă nici la CM din luna decembrie.

”Echipa naţională anul acesta trebuie să fie bună fără Cristina Neagu. Dacă ne ridicăm nivelul, când ea va veni va găsi naţionala mult mai puternică. Pentru mine oricine este în această echipă, este România, nu contează numele, contează doar că pe spatele fiecăreia scrie România”, a comentat Adrian Vasile anterior partidei de miercuri.

România va juca al doilea meci din grupă duminică, la Viena, cu reprezentativa Austriei. Din această grupă mai face parte Danemarca, care va întâlni în aceste prime două etape Austria (7 octombrie) şi Insulele Feroe (10 octombrie).

Tricolorele vor juca apoi în 2 martie 2022, cu Danemarca (acasă), şi în 5 martie cu aceeaşi echipă în deplasare, iar returul cu Insulele Feroe şi Austria în 20 aprilie, respectiv 23 aprilie.

Turneul final va fi găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, între 4-20 noiembrie 2022.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.