Vicepremierul britanic Dominic Raab, totodată ministru al Justiţiei, era ironizat miercuri după ce a definit misoginia ca fiind o atitudine a ”unui bărbat împotriva unei femei sau a unei femei împotriva unui bărbat”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Misoginia este ura faţă de femei, i-a amintit o prezentatoare de la BBC care-l intervieva miercuri.

Ura faţă de bărbaţi se numeşte misandrie.

Subiectul a revenit în prim-plan în urma unor crime care au zguduit Regatul Unit, inclusiv violarea şi uciderea unei londoneze, Sarah Everard, de către un poliţist condamnat săptămâna trecută la închisoare pe viaţă.

Guverul britanic a anunţat marţi o anchetă, pentru a înţelege cum semnale alarmante ale comportamentului poliţistului au putut să fie ignorate şi pentru a examina eventuale ”probleme culturale” în cadrul poliţiei.

Activişti pledează în favoarea adăugării misoginiei pe lista unor infracţiuni motivate de ură, precum cele comise din cauza orientării sexuale sau religiei - o revendicare respinsă atât de către ministrul Justiţiei, cât şi de către premierul Boris Johnson.

”Cred că am văzut adesea (...) oameni care au încercat să legifereze ceea ce este o problemă de aplicare” a legii, a declarat Dominic Raab la BBC.

Fostul şef al diplomaţiei britanice a declarat că ”misoginia este un lucru rău, fie că este vorba despre un bărbat împotriva unei femei sau o femeie împotriva unui bărbat”.

Îndemnat să-şi explice declaraţia, ministrul s-a eschivat.

”Dacă vorbim despre insulte bazate pe sexism, nu cred că o criminalizare a acestui gen de lucruri va rezolva problema pe care o avem în centrul dosarului Sarah Everard", a declarat Raab.

Din cauza acestor declaraţii, ministrul a fost luat în derâdere pe Internet.

O purtătoare de cuvânt a Partidului Liberal democrat (Lib-Dem) însărcinată cu egalitatea, Wera Hobhouse, a apeciat că ”nu este de mirare că conservatorii nu reuşesc să lupte împotriva misoginiei, dat fiind că ministrul lor al Justiţiei pare să nu ştie nici măcar despre ce este vorba”.

Unii evocă alte gafe ale lui Dominic Raab care, în noiembrie 2018, pe când era ministrul Brexitului, a recunoscut că ignora importanţa strategică a portului Dover, situat în sud-estul Angliei, care reprezintă 17% din totalul schimburlor comerciale din regat.

”Pe când era ministru al Brexitului, Raab nu a înţeles deloc în ce măsură Regatul Unit depindea de Dover. Acum, în calitate de ministru al Justiţiei, când trebuie să se ia o decizie dacă misoginismul trebuie să fe adăugat infracţiunilor urii, el nu ştie ce este!”, a denunţat deputata laburistă Emily Thornberry.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.