Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, în Slovenia, dacă vede posibilă refacerea coaliţiei de guvernare cu USR, el afirmând că este greu să negociezi cu un partid care a votat să îşi dea jos propriul guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis a arătat că, atunci când se formează un Guvern, persoana desemnată trebuie să caute să facă o majoritate în Parlament.

”Problema trebuie să o pună cel care e desemnat dar sigur, pe mine mă preocupă. Dacă vrem să analizăm faptele şi nu poveştile politice, USR a fost în Guvern, a abandonat guvernarea, a votat cu PSD şi AUR pentru căderea Guvernului din care au făcut parte. Aceştia sunt nişte paşi politici cu mare greutate şi nu ştiu dacă partidele vor putea sau vor dori să treacă peste aceste lucruri”, a spus şeful statului. 

 

Preşedintele a mai arătat că ”este greu de negociat cu ”un fost partener care a votat să îşi dărâme Guvernul”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.