UEFA a anunţat că a deschis o investigaţie pentru presupuse incidentele antisemite care ar fi avut loc în cadrul meciului Union Berlin - Maccabi Haifa, scor 3-0, disputat, joi, în Conference League, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mulţi suporteri ai clubului israelian s-au plâns că au fost insultaţi şi ameninţaţi în timpul meciului.

Poliţia germană anchetează cazul a doi fani germani care au încercat să ardă steagul Israelului în timp ce făceau salutul nazist, interzis în Germania. Unul dintre ei a fost deja identificat.

Maccabi a fost prima echipă de fotbal israeliană care a jucat pe stadionul construit pentru Jocurile Olimpice de la Berlin din 1936, o ediţie folosită ca mijloc de propangandă de Germania nazistă.

Preşedintele clubului Union Berlin, Dirk Zingler, şi-a cerut scuze după incident, vorbind despre un comportament "ruşinos şi intolerabil".

Potrivit dailymail.co.uk, o altă investigaţie a fost deschisă de forul euopean după meciul de la Praga, dintre Sparta, la care evoluează portarul Florin Niţă, şi Glasgow Rangers, la care joacă Ianis Hagi, care a avut loc, tot joi, în Liga Europa şi s-a încheiat cu scorul de 1-0.

La această întâlnire, mii de copii prezenţi în tribune l-au huiduit pe mijlocaşul de culoare al echipei Rangers Glen Kamara.

Sparta ar fi trebuit să joace cu Rangers fără spectatori, din cauza jignirilor rasiste ale fanilor cehi la adresa unui jucător de culoare al echipei Monaco, la o partidă din preliminariile Ligii Campionilor, desfăşurată în luna august.

UEFA a permis totuşi ca mii de copii cu vârsta de până la 14 ani să asiste la meciul de săptămâna trecută de la Praga.

Cei de la Rangers cred că Glen Kamara a fost ţinta huiduielilor din cauza unui incident petrecut în ediţia trecută a Europa League, când acelaşi Kamara a fost victima jignirilor rasiste proferate de un jucător al rivalei echipei Sparta, Slavia Praga, la care evoluează mijlocaşul Nicuşor Stanciu. Din acest motiv, fundaşul Ondrej Kudela a fost suspendat de UEFA pentru zece jocuri şi nu a putut evolua pentru naţionala cehă la Campionatul European din acest an.

Oficialii echipei Sparta şi autorităţile cehe au respins acuzaţiile de rasism ale scoţienilor, despre care au spus că sunt o insultă la adresa unor copii. Ministerul ceh de Externe l-a convocat, luni, pe ambasadorul Marii Britanii în Republica Cehă pe această temă, incidentul depăşind graniţele fotbalului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.