Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, marţi, după ce moţiunea de cenzură a fost adoptată de Parlament, că partidul său merge cu varianta alegerilor anticipate la consultările de la Palatul Cotroceni şi că, dacă se va reuşi formarea unei majorităţi în Parlament, se va putea veni cu un guvern de specialişti, cu acordul preşedintelui, care să guverneze până în martie, când se pot organiza anticipatele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a arătat că nu este adeptul ”isteriilor politice” şi că aşteaptă un semn de la preşedintele Klaus Iohannis şi speră că acesta şi-a dat seama că acest guvern a fost unul catastrofal, şi această coaliţie de dreapta a pierzătorilor nu s-a ridicat la nivelul aşteptării românilor”. 

”Momentan, PSD are o singură decizie. Decizia este că vom merge la alegeri anticipate. (...) Mingea este la preşedintele României, urmează să aşteptăm invitaţia şi vom decide în forurile de conducere dacă vom merge sau nu.

El a spus că vrea să intrăm într-o zonă instituţională. ”Aşteptăm semnalul de la preşedintele României.

Întrebat dacă alegerile anticipate ar aduce instabilitate, Ciolacu a răspuns: ”Alegerile anticipate este un act democratic, prin care au trecut toate statele europene”. 

”Dacă se creează o majoritate politică, putem stabili împreună cu preşedintele un guvern de specialişti, până vor avea loc alegeri anticipate. El a spus că alegerile anticipate pot avea loc în luna martie. 

Ciolacu a mai afirmat că nu a avut discuţii politice pentru o majoritate parlamentară cu niciun lider politic.

”Aşteptăm să avem o discuţie instituţională, la Cotroceni”, a mai afirmat el, precizând că va discuta şi cu ceilalţi lideri politici. 

PSD nu va susţine un Guvern minoritar PNL, pentru că au susţinut guvernul Orban şi mortalitatea la bolnavii de cancer a ajuns la 80% a mai spus Ciolacu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.