Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a primit marţi pe şeful diplomaţiei americane Antony Blinken într-o întâlnire tête-à-tête, la Paris, prma sa întâlnire cu un oficial american de la începutul crizei submarinelor australiene, o reuniune care urmează să contribuie la o restaurare a încrederii între Franţa şi Statele Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul de Stat american Antony Blinken - pe agenda căruia figura doar o reuniune cu secretarul diplomatic al lui Macron Emmanuel Bonne - ”a fost primit apoi, într-o lungă reuniune tête-à-tête, de către preşedintele Republicii”, anunţă într-un comunicat Palatul Élysée.

Există un ”acord comun potrivit căruia avem o oportunitate, în prezent, de aprofundare şi consolidare a coordonării” între cele două ţări aliate NATO, în ”mize de interes comun, indiferent că este vorba despre cooperarea UE-NATO, Sahel sau spaţiul indo-pacific”, anunţă preşedinţia franceză.

”Însă rămâne de făcut multă treabă dificilă în vederea identificării deciziilor corecte”, subliniază Palatul Élysée.

Aceste decizii urmează să fie suspuse aprobării lui Macron şi omologului său american Joe Biden, în cadrul unei întâlniri prevăzute la sfârşitul lui octombrie, a anunţat un oficial american de rang înalt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.