Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache a declarat, în cadrul dezbaterii moţiunii ce cenzură, că moţiunea dezbătută astăzi aduce tot mai mult cu spusele personajelor politice ale lui Caragiale, şi conţine numai sloganuri şi titluri asemănătoare celor utilizate la mitingurile electorale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Mă aşteptam, aşa cum este firesc şi cum spiritul Constituţiei proclamă, să regăsim în textul moţiunii o evaluare a stadiului de implementare al Programului de guvernare în temeiul căruia Guvernul condus de domnul Florin Cîţu a fost învestit”, a spus liderul deputaţilor PNL. El a arătat că a căutat în text eventuale evaluări şi critici ale măsurilor adoptate de Guvern, precum şi soluţii alternative furnizate de semnatarii moţiunii. ”Din păcate, nu le-am găsit! Textul moţiunii de cenzură conţine numai sloganuri şi titluri asemănătoare celor utilizate la mitingurile electorale. Jos Guvernul şi atât! Fără argumente temeinice, fără motive pentru a fi depusă, moţiunea dezbătută astăzi aduce tot mai mult cu spusele personajelor politice ale lui Caragiale”, a arătaT Gabriel Andronache. Liderul deputaţilor PNL a ţinut să precizeze mai multe ”neadevăruri cuprinse în aşa-zisa moţiune de cenzură”. ”Spun autorii moţiunii că Guvernul Cîţu este vinovat pentru creşterea preţurilor în anul 2021. Dacă ar fi dat cel puţin un semn de onestitate, atunci autorii moţiunii ar fi recunoscut că inflaţia afectează toate statele din Uniunea Europeană, nu numai România. Trăim vremuri cu totul deosebite, atât din punct de vedere sanitar, cât şi din punct de vedere economic, însă nimeni nu va reuşi să detroneze guvernele PSD la capitolul creşterii de preţuri, în perioade favorabile din punct de vedere economic. Constat, de asemenea, că autorii moţiunii apelează la jonglerii cu cifrele referitoare la aşa-zisa îndatorare a românilor cu nu ştiu câţi euro pe secundă. Au luat cifre de ici şi de colo, le-au amestecat şi le manipulează pentru a minţi cetăţenii. Ceea ce nu spun semnatarii PSD ai moţiunii de cenzură este faptul că o pondere foarte mare din împrumuturile atrase anul acesta este utilizată pentru a acoperi datoriile făcute de guvernele PSD în anii trecuţi, datorii care au ajuns la scadenţă”, a arătat el. Andronache a vorbit şi despre un ”auto-denunţ colectiv al parlamentarilor PSD”. ”Mă refer la acuzaţiile cu privire la slaba absorbţie a fondurilor europene. Semnatarii moţiunii mizează pe faptul că populaţia ar fi uitat eşecul total al guvernelor PSD în materia proiectelor finanţate din fonduri europene. Că până în anul 2020 nici nu s-au atins de banii gratuiţi puşi la dispoziţia României de Uniunea Europeană. Dar oamenii nu uită că un fost prim-ministru PSD a lămurit poporul de ce fondurile europene nu manifestau un interes deosebit pentru socialişti, şi anume pentru că aceste resurse financiare trebuie justificate până la ultimul leu!”, a explicat deputatul PNL. Andronache a spus, în final, că personal, nu a identificat niciun motiv pentru care ar trebui ca Parlamentul să retragă încrederea acordată Guvernului condus de dl. Florin Cîţu. ”În acest sens, vă asigur că parlamentarii Partidului Naţional Liberal susţin Guvernul României, ca manifestare de voinţă politică responsabilă şi pentru a asigura dezvoltarea României”, a mai spus el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.