Cel mai nou parc din municipiul Buzău, inaugurat în urmă cu 11 zile în scop electoral înaintea referendumului local, nu este finalizat, iar apa dintr-unul din cele două lacuri a fost scoasă pentru a continua lucrările.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, împreună cu şeful interimar al PSD Buzău, Lucian Romaşcanu şi cu deputatul AUR Nicolae Roman tăiau, în data de 23 septembrie, panglica inaugurală a parcului ”Iazul Morilor",  investiţie realizată de Primăria Buzău după mai bine de doi ani de la demararea lucrărilor.  

Pentru amenajarea parcului s-au cheltuit aproximativ 1 milion de euro, bani proveniţi dintr-un împrumut contractat de Primăria Buzău care nu a reuşit să identifice altă sursă de finanţare pentru realizarea proiectului. 

Ceremonia de lansare s-a făcut înaintea referendumului local, deşi lucrarea nu era finalizată. Clădirea din interiorul parcului unde se doreşte a fi un spaţiu expoziţional şi o cafenea nu era racordată la curent electric.  

De asemenea, multe elemente din proiectul prezentat iniţial publicului au fost modificate, precum mărimea celor două lacuri.  

La doar 11 zile de la inaugurare unul din cele două lacuri  ale noului parc a fost golit de apă de către constructor care aparent ar mai avea lucrări de executat.  

”Unul dintre lacurile parcului a fost golit controlat de constructor pentru reglaje la staţia de pompe şi pentru a mai planta şi nişte vegetaţie acvatică. În următoarea perioadă, cel puţin 2-3 săptămâni, or să mai fie astfel de situaţii. Oamenii nu au de ce să se impacienteze pentru că în momentul în care vom face recepţia finală, lucrurile vor fi în regulă. Mai sunt lucrări de mentenanţă. Parcul nu a fost predat beneficiarului  dar în momentul în care se vor finaliza toate lucrările, facem recepţia finală şi acesta va fi predat către Primăria Buzău", a declarat viceprimarul municipiului Buzău Ionuţ Apostu.  

Nu este pentru prima dată când la Buzău se inaugurează obiective în scop electoral.  

Pe data de 1 iunie 2012, fostul preşedinte al CJ Buzău Victor Mocanu a inaugurat noua maternitate din judeţul Buzău fără ca aceasta să fie finalizată pentru a acumula capital electoral în vederea obţinerii unui nou mandat în fruntea CJ Buzău.  

Mocanu nu a mai câştigat un nou mandat şi după preluarea mandatului de către noul preşedinte CJ  acesta a descoperit că două etaje ale maternităţii nu erau finalizate, iar mobilierul şi aparatura de la parter şi primul etaj al noii unităţi sanitare a fost doar închiriată pentru momentul deschiderii festive. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.