Preşedintele Klaus Iohannis va participa, marţi şi miercuri, la reuniunea informală a Consiliului European şi la Summitul UE-Balcanii de Vest, care se vor desfăşura în Slovenia. La reuniunea Consiliului European se va discuta despre situaţia din Afganistan, acordul de securitate dintre SUA, Marea Britanie şi Australia şi relaţiile dintre Uniunea Europeană şi China.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis va participa, în perioada 5-6 octombrie 2021, la reuniunea informală a Consiliului European şi la Summitul Uniunea Europeană (UE) - Balcanii de Vest, care vor avea loc la Brdo, în Slovenia.

"Pe agenda reuniunii Consiliului European, principalul subiect de discuţie vizează rolul Uniunii Europene la nivel global. În acest context, vor fi abordate situaţia din Afganistan, acordul de securitate dintre SUA, Marea Britanie şi Australia (AUKUS), precum şi relaţiile dintre Uniunea Europeană şi China", arată sursa citată.

La Summitul UE-Balcanii de Vest vor fi discutate aspecte legate de reafirmarea perspectivei europene pentru ţările din regiune, cooperarea cu acestea pentru gestionarea efectelor crizei sanitare în plan socio-economic, consolidarea dialogului şi a cooperării în domeniul politic şi securitar.

Conform programului oficial, reuniunea informată a Consiliului European va avea loc marţi, de la ora 20.20 (ora României), iar Summitul UE-Balcanii de Vest va începe, miercuri, la 10.30.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.