Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a primit la Ramallah o delegaţie israeliană, o a doua întâlnire oficială în ultima lună cu membri ai noului Guvern israelian, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mahmoud Abbas i-a primit la sediul Autorităţii Palesatiniene, în Cisiordania ocupată, duminică seara târziu, pe miniştrii israelieni ai Sănătăţii Nitzan Horowitz şi Cooperării Regionale Issawi Freij şi pe deputata Michal Rozin, toţi membri ai Partidului Meretz (stânga), care face parte din Guvernul israelian de coaliţie, potrivit agenţiei palestiniene oficiale de presă Wafa.

”Preşedintele (Mahmoud Abbas) a subliniat importanţa de a se pune capăt ocupaţiei palestiniene, de a se ajunge la o pace dreaptă şi globală, potrivit rezoluţiilor internaţionale, şi asupra necesităţii de a se pune capăt coloniilor” şi ”expulzărilor” unor familii palestiniene din diferite cartiere ale Ierusalimului de Est, potrivit Wafa.

Aceşti membri ai Partidului Meretz şi-a afirmat susţinerea faţă de ”soluţia cu două state”, faţă de o Palestină independentă şi viabilă, alături de Israel, şi faţă de necesitatea de a ”coopera cu scopul de a stabili poduri ale încrederii între palestinieni şi israelieni”, potrivit agenţiei oficiale.

”Avem o misiune comună, şi anume menţinerea speranţei unei păci care să aibă la bază o soluţie cu două state, pentru că nu există alte soluţii”, a scris duminică seara, mai târziu, într-un mesaj postat pe Twitter, Nitzan Horowitz, preşedintele Partidului Meretz, care a postat de asemenea o imagine în care apare alături de preşedintele Mahmoud Abbas, făcută ”în această (duminică) seara la Ramallah”.

”Am depăşit o nouă etapă în vederea unei aprofundări a cooperării cu vecinii noştri cei mai apropiaţi şi cei mai importanţi”, a adăugat Horowitz, a cărui întâlnire cu şeful Autorităţii Palestiniene este foarte criticată de către dreapta israeliană.

Ministrul israelian al Apărării Benny Gantz a efectuat, la sfârşitul lui august, o vizită la cartierul general al Autorităţii Palestiniene, unde a discutat despre securitate şi economie cu Mahmoud Abbas, în cadrul primei întâlniri la acest nivel anunţată în mod oficial după muţi ani.

”Nu este niciun proces de pace în curs cu palestinienii şi nu va fi”, a declarat, însă, o sursă apropiată premierului israelian Naftali Bennett după întâlnirea Abbas-Gantz. 

Întâlnirea de duminică seara între preşedintele palestinian şi această delegaţie israeliană a coincis cu purtarea unor negocieri la Cairo între mişcarea palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia gaza, şi Egipt, pe tema unui eventual schmb de deţinuţi între Israel şi această mişcare islamistă armată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.