Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, luni, că printre persoanele decedate în accidentul aviatic din apropiere de Milano se află şapte cetăţeni români, toţi având şi alte cetăţenii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În continuarea informaţiilor transmise cu privire la accidentul aviatic ce a avut loc în data de 3 octombrie 2021, la periferia oraşului Milano, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile italiene, în urma demersurilor de identificare a victimelor acestui incident, printre persoanele decedate se regăsesc 7 cetăţeni români (toţi deţinând şi alte cetăţenii)", a transmis MAE.

Totodată, MAE a menţionat că, până la acest moment, Consulatul General al României la Milano nu a primit solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest incident.

Conform sursei citate, Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces.

Un avion privat s-a prăbuşit, duminică, în apropiere de Milano, accident soldat cu moartea celor şapte pasageri şi a pilotului. Potrivit presei italiene, avionul era înmatriculat în România.

AFP nota că aparatul de zbor, un Pilatus PC-12 care a decolat de pe aeroportul milanez Linate cu destinaţia Olbia, s-a prăbuşit la cinci minute după decolare, duminică după-amiază, la San Donato Milanese, localitate situată la sud-est de Milano.

Miliardarul Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani, soţia acestuia şi fiul lor Dan Ştefan Petrescu, de 30 de ani, se numără printre victimele accidentului aviatic, informa Corriere della Sera.

Avionul era pilotat de Dan Petrescu, proprietarul aparatului de zbor – cumpărat în 2015 împreună cu Vladimir Cohn, fost acţionar al FC Dinamo.

Dan Petrescu, unul dintre cei mai bogaţi români, avea dublă cetăţenie, română şi germană, scria jurnalul din Italia. Soţia miliardarului era în vârstă de 65 de ani şi avea cetăţenie franceză, iar fiul lor Dan Ştefan, născut la Munchen, avea dublă cetăţenie.

Mama lui Dan Petrescu, în vârstă de 98 de ani, este la Olbia, la reşedinţa familiei.

Duminică, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) preciza că printre persoanele decedate în accidentul aviatic de la periferia oraşului Milano se află doi cetăţeni români, cu dublă cetăţenie, conform informaţiilor primite până la acel moment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.