China a făcut o nouă demonstraţie de forţă, sâmbătă, cu aproximativ 40 de avioane survolând spaţiul de apărare al Taiwanului, potrivit Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a doua zi consecutiv, China a trimis avioane spre Taiwan.

Ministerul taiwanez al Apărării a anunţat că 39 de avioane au intrat în spaţiul de apărare al ţării, în două raiduri - unul, în timpul zilei, şi altul, în noaptea de sâmbătă spre duminică. 

Acestea au urmat modelul celui de vineri, când 38 de avioane au zburat în zona de sud a insulei autonome.

Ministerul a spus că 20 de avioane au zburat în raidul din timpul zilei de sâmbătă şi alte 19, noaptea. Au fost indentificate în majoritate avioane de luptă J-17 şi SU-30.

Prim-ministrul taiwanez, Su Tseng-chang, a declarat sâmbătă: „China a efectuat mereu acţiuni brutale şi barbare pentru a pune în pericol pacea regională”.

De mai mult de un an China trimite regulat avioane militare în zona de sud a Taiwanului. Cele 38 şi 39 de avioane de vineri şi sâmbătă reprezintă cele mai mari efective trimise într-o singură zi de când Taiwanul a început să raporteze aceste raiduri.

Demonstraţia de forţă de ziua naţională a Chinei, vineri, faţă de Taiwan, despre care Beijingul spune că este parte a teritoriului său, a avut loc în aceeaşi săptămână în care a acuzat Marea Britanie că a trimis un vas de război în strâmtoarea Taiwan cu „intenţii rele”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.