Noua conducere a USR PLUS a fost aleasă în cadrul Congresului desfăşurat la Romexpo. Biroul Naţional va avea 24 de membri, dintre care primii şapte, în ordinea numărului de voturi, sunt vicepreşedinţi. Au obţinut cele mai multe voturi Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu, Dan Barna, Anca Dragu, Ionuţ Moşteanu, Allen Coliban şi Claudiu Năsui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE: Liderul USR PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat, întrebat cum va putea lucra cu un Birou Politic în care majoritatea membrilor sunt din echipa Barna, că el nu va lucra cu un partid separat şi că nu are vreo mită pentru o tabără sau alta.

”Eu nu lucrez cu un partid separat, eu nu am alt partid decât USR PLUS. Noi suntem un partid, aici sunt echipe diferite. Am spus încă din campania pentru alegerea preşedintelui că intenţia mea este să fiu preşedintele USR PLUS şi nu a unei tabere şi să lucrez împreună cu toţi. Eu nu am nici o miză pentru o tabără anume împotriva celeilalte. Interesul meu ca preşedinte este să întărim partidul, să avem un partid reprezentativ în care oamenii să aibă încredere. Ca oamenii să aibă încredere noi va fi important să fim uniţi. Este o provocare importantă asta. E şi un mod de lucru pe care va trebui să îl punem în practică”, a declarat Dacian Cioloş.

UPDATE: Dan Barna a declarat, după anunţul componenţei noii structuri de conducere a USR PLUS, că partidul va rămâne activ şi dinamic, care va lupta pentru reforme în România.

”S-a încheiat etapa de numire a conducerii USR PLUS, cred că avem o echipă împreună cu ptreşedintele, împreună cu Biroul Naţional, Comisia de Arbitraj şi Comisia de Cenzori, o echipă care are şi portanţa politică şi  competenţa profesională şi experienţa pentru ca USR PLUS să rămână în continuare un partid activ şi dinamic, care va lupta pentru reforme în România şi pentru a scoate cât mai degrabă România din această situaţie dificilă în care se află acum pe fondul pandemiei. Vă amintesc că la Romexpo am avut un mesaj afişat foarte mare pe care îl transmitem de fiecare dată ”Vaccinaţi-vă ca să trecem mai repede prin această situaţie”. Vom continua dezbaterea pe Statut, sunt convins că vom adopta câteva modificări prin care funcţionarea partidului să fie mai bună. Sunt optimist, suntem o echipă care va merge mai departe împreună şi care va face ca USR PLUS să fie puternic şi care să conteze în negocieri în lunile şi în anii următori”, a declarat Dan Barna, într-o conferinţă de presă. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: USR PLUS a anunţat, duminică, rezultatele alegerilor interne pentru componenţa Birou Naţional. Forul de conducere va avea 24 de membri.  

Lista ”USR PLUS la guvernare 2024”, propusă de Dan Barna, a obţinut 13.643 de voturi (57,32%), ceea ce înseamnă că va avea 14 mandate. 

Lista ”Uniţi, Reuşim!”, propusă de dacian Cioloş,  a obţinut 8.001 voturi (33,61%) şi va avea 8 mandate. 

Lista ”Împreună USR-PLUS. Curaj pentru România”, carecuprinde foşti membri ai USR şi foşti membri ai PLUS, a obţinut 2.110 voturi (8,86%) şi va avea 2 mandate. 

În urma numărării voturilor, componenţa noului Birou Naţional USR PLUS este: 

1. Cătălin Drulă, vicepreşedinte, USR PLUS la guvernare 2024 

2. Vlad Voiculescu, vicepreşedinte, Uniţi, Reuşim! 

3. Dan Barna, vicepreşedinte, USR PLUS la guvernare 2024 

4. Ionuţ Moşteanu, vicepreşedinte, USR PLUS la guvernare 2024 

5. Anca Dragu, vicepreşedinte, Uniţi, Reuşim! 

6. Allen Coliban, vicepreşedinte, #Împreună USR-PLUS. Curaj pentru România 

7. Claudiu Năsui, vicepreşedinte, USR PLUS la guvernare 2024 

8. Dragoş Tudorache, Uniţi, Reuşim! 

9. Cristian Ghinea, USR PLUS la guvernare 2024 

10. Vlad Botoş, USR PLUS la guvernare 2024 

11. Andrei Lupu, Uniţi, Reuşim! 

12. Stelian Ion, USR PLUS la guvernare 2024 

13. Lucian Stanciu-Viziteu, USR PLUS la guvernare 2024 

14. Cristina Prună, USR PLUS la guvernare 2024 

15. Oana Ţoiu, Uniţi, Reuşim! 

16. Silviu Dehelean, USR PLUS la guvernare 2024 

17. Cătălin Teniţă, #Împreună USR-PLUS. Curaj pentru România 

18. Radu Mihaiu, USR PLUS la guvernare 2024 

19. Ioana Mihăilă, Uniţi, Reuşim! 

20. Liviu Mălureanu, USR PLUS la guvernare 2024 

21. Radu Miruţa, USR PLUS la guvernare 2024 

22. Dragoş Pîslaru, Uniţi, Reuşim! 

23. Radu Panait, USR PLUS la guvernare 2024 

24. Monica Berescu, Uniţi, Reuşim! 

 

În cadrul Congresului USR PLUS, au fost aleşi şi membrii Comisiei Naţionale de Arbitraj şi cei ai Comisiei Naţionale de Cenzori. 

Comisia Naţională de Arbitraj: 

1. Emil Duhnea 

2. Bogdan Burjan 

3. Lorin Ursa 

4. Leonard Ioan Bulai 

5. Nicolae Tanasă 

6. Marius Vulcan 

7. Raluca Rusu 

8. Adrian Niţă 

9. Oana Ozmen 

10. Antonio Pârâu-Enache 

11. Ionela Alexandra Bulgaru 

 

Comisia Naţională de Cenzori: 

1. Ioana Andreea Dineţ 

2. Ovidiu Radu 

3. Alexandru Gabriel Andronache 

Dacian Cioloş a fost ales preşedinte al formaţiunii, rezultatele votului online fiind validate în cadrul Congresului.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.