Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan consideră că organizarea de alegeri anticipate este ”imposibilă” în sistemul constituţional românesc. ”Odată un parlamentar ajuns în Palatul Parlamentului - cel puţin 20% din cei de acolo nu credeau neam de neamul lor că vor ajunge - şansa să voteze pentru a-şi pierde mandatul pentru un posibil mandat recâştigat este zero, chiar şi în cazul AUR sau PSD, partide care teoretic azi stau ceva mai bine decât la alegeri”, explică politicianul. El susţine că PNL are o ”capacitate de comunicare uriaşă în ţară şi în străinătate” şi poate ajunge ”fluierând” la un scor electoral de 27-28%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În sistemul constituţional românesc, şansa de a ajunge la alegeri anticipate este egal cu zero. Au încercat Traian Băsescu, a încercat Adrian Năstase, a încercat Klaus Iohannis, nu a reuşit niciunul. De ce aş crede că în momentul ăsta ar putea reuşi cineva? E imposibil. Odată un parlamentar ajuns în Palatul Parlamentului - cel puţin 20% din cei de acolo nu credeau neam de neamul lor că vor ajunge  - şansa să voteze pentru a-şi pierde mandatul pentru un posibil mandat recâştigat este zero, chiar şi în cazul AUR sau PSD, partide care teoretic azi stau ceva mai bine decât la alegeri. Dar campania e lungă, alegerile s-ar declanşa în trei-patru luni, iar situaţia schimbărilor pe scena politică este destul de mare, pentru că în momentul ăsta nu a fluctuat atât de mult scorul electoral al partidelor. Noi, în continuare suntem un partid de peste 20% iar în campanii, după modelul CDU (Uniunea Creştin Democrată, partidul condus în ultimii ani de către cancelarul german Angela Merkel – n.r.), ne mobilizăm foarte bine”, a declarat Rareş Bogdan la Prima TV, duminică. 
 
Rareş Bogdan mizează pe un scor electoral de ”minim 18-20%” pentru PNL, scor electoral pe care l-ar asigura doar aleşii locali şi membrii de partid. 
 
”Un partid cu 1.260 de primari, cu 17 preşedinţi de Consilii Judeţene şi cu o armată de 242.000 de membri activişti, militanţi, cu cotizaţia plătită la zi înseamnă o armată care îi aduce obligatoriu la vot minim 18-20%, fără artificiile şi jocul guvernamental. Strict din armata politică, fără jocul pe comunicare la nivel central sau măsurile guvernamentale”, explică prim-vicepreşedintele PNL  care se ocupă de comunicare în partid. 
 
În acest context, Rareş Bogdan susţine că este o diferenţă semnificativă între Parlamentul considerat nereprezentativ în urmă cu doi ani, când PSD ”se prăbuşise la sub jumătate” din scorul obţinut la alegerile din 2016 şi actualul Parlament, care a intrat în funcţiune de nici un an. 
 
”Noi am avut în alegeri 25% şi în cele mai proaste sondaje avem 21, iar la mobilizarea de vot vă spun eu că ne ducem în 27-28 fluierând, în momentul ăsta, tocmai datorită activiştilor noştri şi a capacităţii de comunicare uriaşă în ţară şi în străinătate”, explică Rareş Bogdan.
 
În repetate rânduri, PSD a cerut organizarea de alegeri anticipate. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.