Ministrul Mediului, Tánczos Barna, anunţă ”cel mai amplu control realizat vreodată în România pe activitatea de reciclare şi valorificare a deşeurilor”. Peste 360 de comisari şi 40 de inspectori fiscali vor verifica 365 de agenţi economici. ”Vom avea o radiografie foarte clară a întregii activităţi, iar aşteptările mele se leagă de eliminarea fraudei şi a raportărilor false”, a transmis ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Mediului anunţă, vineri, că ministrul Tánczos Barna a dispus Gărzii Naţionale de Mediu şi Administraţiei Fondului pentru Mediu să demareze un control comun la nivel naţional.  

Astfel, 360 de comisari de mediu şi 40 de inspectori fiscali de la AFM vor verifica activitatea a peste 365 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în acest sector. 

”Am demarat cel mai amplu control realizat vreodată în România pe activitatea de reciclare şi valorificare a deşeurilor. După finalizare, vom avea o radiografie foarte clară a întregii activităţi, iar aşteptările mele se leagă de eliminarea fraudei şi a raportărilor false. Le mulţumesc tuturor comisarilor GNM pentru munca prestată. Cu siguranţă nu este uşor să te afli, zi şi noapte, în prima linie în lupta cu poluatorii, dar munca lor este extrem de importantă, iar rezultatele încep să apară. Îi asigur de întreg sprijinul instituţional al Guvernului României, astfel încât activitatea pe care o desfăşoară să se deruleze în cele mai bune condiţii posibile şi să fie răsplătită pe măsură”, a declarat ministrul Barna Tánczos. 

Potrivit Ministerului Mediului, acţiunea de control vizează respectarea suprafeţelor, capacităţilor de stocare/depozitare autorizate; tipurile de deşeuri acceptate în instalaţie; cantităţile de materiale reciclate/ valorificate, dar şi existenţa şi funcţionarea instalaţiilor de reciclare, respectarea capacităţilor autorizate de reciclare/ valorificare, operaţiunea de valorificare autorizată.  

În plus, sunt verificate randamentul, eficienţa instalaţiei de sortare/tratare; monitorizarea factorilor de mediu; dovada raportărilor către Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Administraţia Fondului de Mediu; evidenţa gestiunii deşeurilor; trasabilitatea acestora şi respectarea perioadei de stocare a deşeurilor.  

Comisarii vor urmări verificarea stocurilor de deşeuri, precum şi a respectării obligaţiei de a deţine spaţii special amenajate pentru stocare. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.