Autorităţile britanice au anunţat vineri un acord pentru rezolvarea problemei eliberării fotbaliştilor internaţionali străini care joacă în Anglia, care vor putea beneficia de o carantină redusă la întoarcerea din selecţie dacă sunt vaccinaţi complet împotriva Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul perioadei din septembrie, cluburile de fotbal engleze au refuzat să elibereze jucători pentru meciurile internaţionale care au loc în ţări de pe lista roşie”, inclusiv în multe ţări din Africa sau America de Sud, deoarece carantine obligatorii pe care ar fi trebuit să le desfăşoare la întoarcere.

"Am lucrat îndeaproape cu autorităţile de fotbal pentru a obţine un rezultat care să echilibreze interesele clubului şi al ţării, menţinând în acelaşi timp cele mai înalte niveluri de sănătate şi siguranţă publică. Cea mai bună apărare împotriva virusului este vaccinarea şi aceste noi măsuri vor permite jucătorilor complet vaccinaţi să-şi îndeplinească obligaţiile internaţionale în cel mai sigur şi mai convenabil mod posibil, permiţându-le în acelaşi timp să se antreneze şi să se joace cu cluburile lor cât mai curând posibil după întoarcere", au anunţat autoriăţile britanice,

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.