”Jandarmul” telecomunicaţiilor ruseşti Roskomnadzor a ameninţat miercuri YouTube cu blocarea, în cazul în care refuză să ridice o suspendare a unor conturi germane ale televiziunii publice ruse RT, din cauza difuzării unor informaţii false despre noul coronavirus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea rusă a telecomunicaţiilor a anunţat că a cerut Google - firma-mamă a site-ului video - ”să ridice cât mai repede limitele impuse canalelor YouTube RT DE şi Der Fehlende Part”.

”Legislaţia prevede o suspendare totală sau parţială a accesului, dacă proprietarul platformei nu pune în aplicare un avertisment Roskomnadzor”, avertzează autoritatea.

Site-ul american de video al Google a blocat marţi conturile RT DE şi Der Fehlende Part, cu privire la încălcarea reglementărilor interne ale comunităţii, prin difuzarea unor ”informaţii false” despre noul coronavirus şi din cauză că a vrut să ocolească o suspendare a încărcării pe site.

”RĂZBOI INFORMATIC ÎMPOTRIVA RUSIEI”

Acesta este ”un act de agresiune informartică fără precedent din partea YouTube”, a reacţionat Ministerul rus de Externe, într-un comunicat difuzat în noaptea de marţi spre miercuri, în care acuză autorităţile germane de faptul că au ”încurajat în mod evident, char au insistat” în vederea acestei decizii.

”Obiectivul acestei agresiuni împotriva proiectelor holdingului rusesc este evident: să reducă la tăcere surse de informaţii care nu se înscriu într-un cadru media confortabil” pentru autorităţile din Germania, acuză diplomaţie rusă, care vede în acest lucru ”continuarea unui război informatic împotriva Rusiei”.

În acest context, ”luarea unor măsuri de represalii simetrice împotriva presei germane din Rusia (...) pare nu doar adecvată, ci necesară”.

RT - care emite şi în engleză, franceză şi spaniolă - este considerată ca făcând parte din eforturile de propagandă ale Kremlinului în lume.

YouTube a blocat aceste conturi, deoarece RT DE a vrut, prin intermedul postului său Der Fehlende Part, să ocolească o interdicţie de a difuza noi videouri - pe o perioadă de o săptămână -, din cauza difuzării dezinformării cu privire la covid-19, potrivit presei germane.

Potrivit RT, această suspendare este necesar să fie ridicată miercuri.

Rusia şi-a multiplicat ofensivele împotriva marilor reţele de socializare şi platforme dgitale, în ultimele luni, pe care le acuză de faptul că se află în solda intereselor occidentale.

Moscova a obligat Google şi Apple să blocheze în Rusia o serie de conţinuturi care au legătură cu opozantul încarcerat Aleksei Navalnîi, oaia neagră a Kremlinului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.