Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat cu cine va negocia în Parlament în vederea susţinerii Guvernului pe care îl conduce, că nu poate dezvălui strategia sa de război, însă va face tot ce este posibil ca românii să aibă în continuare în Executiv cu puteri depline. El a adăugat că o demisie a sa din funcţia de prim-ministru ar fi un gest iresponsabil şi nu ar stinge conflictul politic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dumneavoastră mă întrebaţi care e strategia mea de a câştiga un război. Nu pot să vă dezvălui strategia, dar vă spun că vom face tot ce putem în continuare să avem un Guvern cu puteri depline. Eu sper până vineri să aprobăm OUG, vineri va fi următoarea şedinţă de Guvern, prin care acordăm o compensare a facturii la energie şi gaze. Din punctul nostru de vedere e iresponsabil ce se întâmplă astăzi în Parlament. Cei care vor să dea astăzi Guvernul jos aruncă ţara în haos. Eu cred că există şi parlamentari responsabili în Parlament şi cu aceia vom discuta care pun mai presus interesul românilor în faţa celui personal sau cel de partid”, a explicat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de miercuri a Executivului cu cine va negocia în Parlament în vederea susţinerii Guvernului.

Chestionat dacă o demisie a sa din funcţie ar stinge conflictul politic, Cîţu a răspuns: „Nu, ar fi un gest iresponsabil. Nu ar stinge niciun conflict. Ar însemna să lăsăm România fără Guvern. Eu niciodată nu îi voi lăsa fără români fără Guvern în acest moment. Dacă alţi vor acest lucru vor merge în Parlament USR PLUS cu PSD şi AUR şi vor da jos Guvernul şi vom merge la negocieri”.

Întrebat mai departe dacă ia în calcul să demisioneze luni, înaintea votului de marţi în plenul reunit al Parlamentului pe moţiunea de cenzură a PSD, premierul a replicată: „Dumneavoastră iar vorbiţi de strategie şi vă daţi seama că strategiile nu le vom divulga înainte. Ne vom uita la toate opţiunile”.

Moţiunea de cenzură a PSD va fi citită în plenul reunit de joi şi votată în cel de marţea viitoare. USR PLUS a anunţat că va susţine moţiunea, la fel şi AUR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.