Anca Dragu a declarat că nu poate fi demisă din funcţia de preşedinte al Senatului de către premierul Florin Cîţu, iar acest lucru probabil îl disperă pe prim-ministru, deoarece posibil să fi promis această poziţie altcuiva, iar acum să nu poată livra promisiunea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ştiu că premierul Cîţu doreşte să demită oameni, să-i dea afară. Ne-a demis miniştri, a demis toţi secretarii de stat, şefii de instituţii, prefecţi, subprefecţi (ai USR PLUS - n.r.). Pe mine nu mă poate demite şi asta îl disperă pe premierul Cîţu, pentru că probabil că a promis cuiva această funcţie şi nu poate să livreze promisiunea. PNL poate schimba şeful Senatului şi al Camerei numai cu sprijinul PSD şi atunci PSD de ce ar vota această schimbare. Trebuie să fie o miză acolo. Premierul Cîţu, când îmi cere mie demisia, trebuie să spună exact şi de ce, ce vrea să facă cu această funcţie. Să o lăsăm mai moale cu legarea demisiei mele de decizia CCR, pentru că acolo chiar cred că dumnealui trebuie să îşi dea demisia”, a declarat Anca Dragu, miercuri la Senat.
 
Ea susţine că decizia CCR de marţi, potrivit căreia moţiunea de cenzură trebuie să îşi urmeze parcursul în Parlament, îi dă ei dreptate.
 
„Dacă citim comunicatul CCR, cred că ne dă dreptate. Spune negru pe alb că trebuie continuat procesul moţiunii de cenzură, că nu poate fi împiedicat sub nicio formă acest proces şi mai spune că este o încălcare a principiilor care stau la baza statului de drept. Eu am propus de ieri să facem un grup de lectură, să citim cu toţii acest comunicat. Poate în felul acesta ajungem să înţelegem la fel. (...) Dar dacă cineva citeşte în acest comunicat că Guvernul a avut dreptate şi Parlamentul nu, atunci îmi pun semne de întrebare cu privire la capacitatea de a înţelege un text", a mai explicat preşedinta Senatului. 
 
Premierul Florin Cîţu a afirmat că, în cazul în care mai există onoare, atunci şi Anca Dragu va demisiona din funcţia de preşedintă a Senatului, la fel cum şi-a înaintat şi Ludovic Orban luni demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.