Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că proiectul de week-end „Străzi Deschise” va fi suspendat, în contextul în care rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depăşit miercuri 6 la mia de locuitori. Edilul i-a rugat pe bucureşteni să ia măsuri de autoprotecţie pentru a limita răspândirea bolii, inclusiv evitarea aglomeraţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ţinând cont că rata de infectare cu virusul SARS-COV-2 a depăşit azi 6 la mie în Bucureşti, proiectul de week-end „Străzi Deschise” va fi suspendat. Apelez la înţelegerea bucureştenilor în legătură cu această decizie şi sper ca perioada de suspendare să fie cât mai scurtă. Rog în continuare bucureştenii să ia măsuri de autoprotecţie pentru a limita răspândirea bolii, inclusiv evitarea aglomeraţiilor. Să facem împreună eforturile necesare pentru ca sistemul medical din Capitală nu fie copleşit de acest val patru”, a scris Nicuşor Dan, miercuri pe Facebook. 

Rata de incidenţa cumulată calculată la 14 zile miercuri este de 6,33 la mia de locuitori, potrivit site-ul DSP Bucureşti.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă urmează să ia zilele următoare noi măsuri şi restricţii în contextul depăşirii incidenţei de 6 la mia de locuitori în Capitală. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.