Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţă că s-au înregistrat 3.765 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), dintre care peste 2.000 cu varianta Delta. De asemenea, s-au înregistrat 75 de decese, dintre care 45 la persoane infectate cu tulpina Delta. ”Evoluţia proporţiei cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri are un trend crescător, de la 1,5% în mai, la 53,4% în septembrie”, transmis specialiştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

INSP a transmis că, până în 26 septembrie, au fost confirmate 3.765 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, dintre care 2.009 cu varianta Delta.  

”Până la data de 26 septembrie 2021 rata de confirmare cu VOC a fost de 86%. Evoluţia săptămânală a proporţiei cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în S 21 (finalul lunii mai – n.r), la 53,4% în S 38 (20 – 26 septembrie – n.r.)”, au transmis specialiştii.  

De asemenea, s-au înregistrat 75 de decese, 45 la persoane infectate cu varianta Delta.  

”Având în vedere faptul că în S 35 a fost declarată transmitere comunitară susţinută la nivel naţional a variantei Delta, decesele cauzate de COVID-19 înregistrate începând cu S 36 se consideră a fi cauzate de această variantă, cu excepţia situaţiilor în care se detectează alte VOC (Beta, Gamma sau altele, emergente)”, au mai precizat specialiştii.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.