Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut că "voturile PSD-ului nu sunt nici de vânzare şi nici nu o să se încline în faţa unui şantaj, indiferent în faţa cărei personalităţi politice sau ce funcţie politică trecătoare are cineva în statul român”. El a explicat că PSD a aşteptat decizia CCR pentru ca Guvernul condus de Florin Cîţu să nu cadă prin moţiune, după care să fie repus în funcţie în urma constatării conflictului de către Curtea Constituţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Când eşti amator la guvernare, eşti amator şi când faci o moţiune de cenzură. Noi le-am spus de la început: măi oameni, aveţi grijă când faceţi o moţiune de cenzură. Nu poţi să vii cu o moţiune de cenzură îndreptată împotriva unei singure persoane din Guvern. La Constituţie spune foarte clar:  ataci Guvernul în integralitatea sa. Eu am înţeles jocul de la început şi şantajul făcut mai ales asupra PSD-ului, nu a mea, personal. Voturile PSD-ului nu sunt nici de vânzare şi nici nu o să se încline în faţa unui şantaj, indiferent în faţa cărei personalităţi politice sau ce funcţie politică trecătoare are cineva în statul român. Am zis că aşteptăm decizia CCR-ului. Am promis că votăm orice moţiune care ajunge în Parlament. Şi de atunci nu ne-am schimbat cu nimic”, a declarat preşedintele PSD, marţi seară, la România Tv. 
 
El a menţionat că se referă la USR atunci când vorbeşte despre a fi "amator” la guvernare.
 
"Dacă noi nu am fi depus moţiune şi am fi mers după amatori şi am fi introdus moţiunea lor la vot, până să vină lămuririle de la CCR, ne trezeam că domnul Cîţu era trântit, pica Guvernul, pe urmă ataca din nou la CCR şi pe urmă îl puneau la loc prim ministru, fiindcă a fost conflict de natură constituţională”, a mai afirmat liderul PSD.
 
Liderul social-democrat a catalogat actuala criză politică drept una "falsă”, care nu are legătură cu cetăţenii.
 
"Dacă ne luăm după declaraţii, Guvernul ar trebui să cadă cu vreo 280 de voturi, e necesarul de 234”, a adăugat Ciolacu.
 
Curtea Constituţională a admis marţi sesizarea Executivului şi a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională Guvern - Parlament pe tema moţiunii de cenzură, agumentul fiind că Parlamentul nu a respectat art 113 alin 2 din Constituţie, respectiv obligatia de a comunica Guvernului depunerea moţiunii, iar moţiunea USR PLUS-AUR îşi va continua traseul în Parlament, a transmis CCR, precizând că moţiunea de cenzură a fost depusă cu întrunirea numărului de semnături necesare, iar prin faptul că Parlamentul nu a dezbătut-o, nu a finalizat procedura iniţiată şi continuă astfel să încalce Constituţia.
 
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis ca moţiunea de cenzură a PSD intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu” să fie citită într-un plen reunit joi, de la ora 14.00, şi votată în cel de marţea viitoare, de la ora 12.00, a anunţat Anca Dragu, preşedintele Senatului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.