Alianţa Pfizer/BioNTech a anunţat marţi că a trimis Agenţiei americane a medicamentului (FDA) rezultatele testelor clinice ale vaccinului său împotriva covid-19 asupra copiilor cu vârste cuprinse între cinci şi 11 ani şi că intenţionează să depună o cerere oficială de autorizare a vaccinării acestei categorii de vârstă ”în săptămânile următoare”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două companii au anunţat săptămâna trecută că vaccinul este bine tolerat de copii şi declanşează un răspuns imunitar ”robust”, ”comparabil” celor observate la categoria de vârstă 16-25 de ani.

Testele au fost efectuate asupra unui număr de 2.300 de participanţi, cu vârsta cuprinsă între cinci şi 11 ani.

Dozajul a fost adaptat la 10 micrograme pe injecţie - de la 30 de micrograme la grupele de vârstă mai mari.

Aceste date ”au fost prezentate FDA în vederea unei analize preliminare”, a anunţat într-un comunicat Pfizer.

”O cerere oficială de autorizare a unei utilizări de urgenţă (...) urmează să fie depusă în săptămânile viitoare”, a precizat compania.

Procesul ar putea dura, după aceea, alte câteva săptămâni, până la primele vaccinări.

FDA anunţa la începutul lui septembrie, într-un comunicat, că, după depunerea cererii de autorizare, are ”să examineze datele, pentru a evalua beneficiile şi riscurile şi că va fi pregătită să-şi încheie analiza cât mai rapid posibil, probabil într-o perioadă mai degrabă de câteva săptămâni, decât de câteva luni”.

Numeroşi părinţi aşteaptă cu nerăbdare autorizarea vaccinului pentru copiii lor mici, după începerea anului şcolar şi a cursurilor în persoană.

Pentru moment, vaccinul Pfizer este autorizat deplin în vederea vaccinării începând de la 16 ani şi este autorizat de urgenţă în vederea vaccinării copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

Alianţa Pfizer/BioNTech a confirmat marţi că urmează să publice rezultatul testelor clinice asupra altor două categorii de vârstă - de doi-cinci ani şi de şase luni-doi ani - ”în trimestrul patru”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.