Purtătorul de cuvânt al USR PLUS Ionuţ Moşteanu a anunţat că partidul va lua marţi o decizie dacă va vota sau nu moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîţu. În opinia liderului deputaţilor USR PLUS, trebuie votată prima moţiune care ajunge la votul în Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Bineînţeles. Azi vom lua o decizie dacă votăm sau nu. Din punctul meu de vedere, trebuie votată prima moţiune care ajunge la vot şi fiecare zi cu Cîţu la Palatul Victoria e o zi pierdută pentru România. Trebuie să guvernăm ţara. Trebuie clarificată majoritatea din Parlament care susţine un Guvern în momentul acesta”, a afirmat Ionuţ Moşteanu, marţi la Digi 24.

Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, că PSD va propune în şedinţa Birourilor permanente reunite ca moţiunea de cenzură intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!”a social-democraţilor să fie dezbătută joi şi votată luni. Liderul PSD a adăugat că singura soluţie şi decizie luată în Consiliul Politic Naţional al partidului este varianta alegerilor anticipate.

Curtea Constituţională a admis marţi sesizarea Executivului şi a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională Guvern - Parlament pe tema moţiunii de cenzură, agumentul fiind că Parlamentul nu a respectat art 113 alin 2 din Constituţie, respectiv obligaţia de a comunica Guvernului depunerea moţiunii, au declarat pentru News.ro surse din CCR, care au precizat, însă, că moţiunea USR PLUS - AUR îşi va continua traseul în Legislativ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.