O încărcătură de peste o tonă de cocaină a fost confiscată săptămâna aceasta de către poliţie şi vamă, la bordul unui velier, în largul Insulelor Canare, a anunţat duminică Ministerul spaniol al Finanţelor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Confiscarea a avut loc la 20 septembrie, la bordul unui velier care naviga în apele internaţionale, la vest de acest arhipelag turistic situat în apropierea coastei de nord-vest, la Oceanul Atlantic, precizează ministerul.

În cursul operaţiunii, efectuată în comun de către vamele spaniolă şi franceză, s-au descoperit peste 1.200 de kilograme de cocaină provenind din America de Sud, destinată Peninsulei Iberice.

Marfa ”se afla pe puntea” vaporului, care ”naviga fără pavilion”, potrivit ministerului, care precizeazăcă a reperat această ambarcaţiune, a cărei naţionalitate era ”necunoscută”, ”cu ajutorul cooperării internţaionale”.

Potrivit ministerului, două persoane se afau la bordul velierului, la momentul interceptării - un spaniol şi un italian.

Amândoi bărbaţii au fost reţinuţi ”fără să opună rezistenţă”, mai precizează ministerul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.