Cinci palestinieni au fost ucişi duminică în confruntări armate cu armata israeliană, în Cisiordania ocupată, a anunţat Ministerul palestinain al Sănătăţii, iar armata israeliană a anunţat că a ucis paru palestinieni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei palestinieni au fost ucişi în satul Bidu, la nord de Ierusalim, iar doi la Borquin, în nordul Cisordaniei, potrivit ministerului.

Armata israeliană a anunţat că aceste confruntări armate au avut loc în tmpul unei ”operaţiuni vizând destructurarea unei celule teroriste (a mişcării islamiste plaestiniene) Hamas”.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Amnon Sheffler, a declarat AFP că palestinienii ucişi erau membri Hamas.

”O operaţiune de arestare a unor terorişti Hamas care a început sâmbpătă seara este în curs”, a declarat Sheffler.

”Un terorist a fost reţinut sâmbătă seara în apropiere de Jenin, fără confruntări, iar apoi au avut loc schimburi de focuri, duminică, după ce armata a venit să aresteze alt terorist la Borquin”, potrivit purtătorului de cuvânt.

”În aceste confruntări, un terorist a fost ucis, iar alt (terorist) înarmat a fost arestat”, a anunţat Sheffler, care a adăugat că altă arestare a avut loc la Kabatia, în acelaţi sector.

Tot duminică, ”trei terorişt au fost ucişi în schimburi de tiruri la Bidu”, a mai anunţat purtătorul de cuvânt.

Doi militari israelieni - un ofiţer şi un combatant - au fost răniţi în noaptea de sâmbătă spre duminică în satul Borquin, anunţă într-un comunciat armata israeliană.

Un chirurg de la Spitalul Rambam de la Haifa (nord), unde au fost internaţi cei doi militari, a declarat presei locale că viaţa militarilor nu era în pericol.

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a confirmat moartea a patru membri şi a dezvăluit identitatea unuia dintre ei, Ahmad Zahran, la Bidu,toţi membri ai Brigăzilor Ezedin al-Qasam, braţul său armat.

Jihadul Islamic a anunţat că palestinianul ucis la Borquin, Ossama Soboh, este un membru al său.

Potrivit primarului palestinain din Borquin, operaţiunea armatei israliene şi confruntările armate care i-au urmat s-au soldat, de asemenea, cu numeroşi răniţi palestinieni.

Premierul israelian Naftali Bennett, aflat în drum către New York, unde urmează să susţină un discurs la Adunarea Generală a ONU, a declarat, citat într-un comunicat, că operaţiunea viza să împiedice un ”atentat terorist”.

Bennett anunţă că le-a acordat un ”sprijin total” militarilor şi superiorilor lor implocaţi în operaţiune.

Preşedinţia Autorităţii Palestiniene a condamnat, într-un comunicat, o ”crimă odioasă comisă de către forţe de ocupaţie israeliene la Ierusalim şi Jenin”.

Alţi patru palestinieni au fost ucişi recent în confruntări armate cu forţe israeliene în tabăra de refugiaţi de la Jenin, în nordul Cisiordaniei ocupate, unde în ultimele săptămâni s-au multiplicat ciocniri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.