Prinţul Harry şi soţia sa Meghan Markle au urcat, sâmbătă, pe scena din Central Park, în cadrul Global Citizen Live, şi au cerut ca accesul la vaccinuri să fie considerat „un drept uman de bază”. O serie de concerte la nivel mondial au fost organizate pentru a conştientiza ameninţările asupra planetei, sub egida ONG-ului Global Citizen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Soţia mea şi cu mine credem că modul în care v-aţi născut nu ar trebui să dicteze capacitatea de a supravieţui”, a declarat ducele de Sussex, în aplauzele a mii de persoane. 

Cei doi au urcat pe scenă după Alessia Cara şi veterana muzicii pop Cyndi Lauper, care a dedicat femeilor afgane melodia sa „Girls Just Want to Have Fun”.

Administratorul Agenţiei American de Ajutor Internaţional (USAID), Samantha Power, a anunţat, într-un mesaj înregistrat, că Statele Unite „vor contribui cu peste 295 de milioane de dolari” în lupta contra foametei în lume, a violenţei sexiste şi va „răspunde nevoilor imanitare urgente” legate de pandemie. 

După ce s-a încheiat concertul de la New York a început cel de la Los Angeles, cu grupul 5 Seconds of Summer în deschidere la Greek Theatre, care i-a primit şi pe Adam Lambert, Stevie Wonder, Demi Lovato, ONEREPUBLIC. 

Din ţara sa, Brazilia, DJ Alok a lansat mesaje pe reţelele Global Citizen, atertând cu privire la situaţia din Amazonia. 

Elton John a cântat în faţa a 20.000 de persoane la Paris. El a cântat: „Tiny Dancer”, „This Is Your Song”, „Rocket Man”, precum şi „After All”, în duet cu Charlie Puth, single de pe viitorul său album). 

Aceste concerte live emblematice (şi spectacole de vedete preînregistrate precum BTS din Seul) organizate de ONG-ul Global Citizen îşi propun să mobilizeze un public numeros pentru planetă, în jurul unor teme precum „schimbările climatice”, „echitatea în privinţa vaccinurilor şi combaterea foametei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.