Noi cercetări ştiinţifice făcute de arheologi au descoperit ceea ce ei cred că ar fi cele mai vechi urme de paşi din America de Nord, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cercetări realizate în Parcul Naţional White Sands din New Mexico au descoperit urmele de paşi, experţii estimând că au o vechime între 21.000 şi 23.000 de ani, potrivit Science. 

Amprentele au fost îngropate în straturile de sol din parcul naţional, oamenii de ştiinţă de la US Geological Survey analizând seminţele încorporate în trasee pentru a calcula vârsta fosilelor. Cercetătorii au determinat că zecile de urme găsite aparţineau mai multor oameni, în majoritate copii şi adolescenţi.

Anterior, oamenii de ştiinţă şi-au asumat că cea mai timpurie apariţie a oamenilor în Americi a fost acum 11.000-13.000 de ani datorită suliţelor de piatră găsite în toată America de Nord şi asociate cu ceea ce este cunoscut sub numele de cultura Clovis.

"Dovezile sunt foarte convingătoare şi extrem de entuziasmante", a spus Tom Higham, arheolog şi specialist în datarea cu carbon la Universitatea din Viena. "Sunt convins că aceste urme au cu adevărat vârsta estimată". 

Noua cercetare a fost condusă de experţi de la Parcul Naţional White Sands, National Park Service, US Geological Survey, Universitatea Bournemouth, Universitatea din Arizona şi Universitatea Cornell.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.