Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a pledat sâmbătă, la Congresul PNL, pentru plafonarea preţurilor la energie, arătând că cifrele sunt „alarmante”, pentru că previziunile arată că o treime din gospodăriile româneşti vor plăti pentru încălzire jumătate din veniturile gospodăriei, aceasta fiind problema la care trebuie găsit răspuns urgent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Cunosc şi eu teoria că nu e bine să intervii pe piaţa liberă, cunosc şi eu foarte bine că la OPCOM nu poţi plafona preţul energiei, dar la furnizor poţi, aşa cum au făcut spaniolii. Trebuie să ne mişcăm repede şi trebuie să dm un ajutor real pentru persoane fizice dar şi pentru firme să nu ne trezim cu o inflaţie şi mai mare, care va avea efect la reducerea consumului şi va încetini economia”, a adădugat vicepremierul.
Acesta a arătat că va fi nevoie de fonduri suplimentare pentru sănătate şi de o „campanie foarte intensă” pentru accelerarea vaccinării.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.