O nouă numărare a voturilor exprimate în alegerile prezidenţiale americane din 2020 a confirmat, după luni de controversă, faptul că Donald Trump a fost înfrânt de către Joe Biden în Maricopa, un comitat mare din statul Arizona, potrivit unui audit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Diferenţa cu care democratul a obţinut victoria este chiar un pic mai mare decât dea anunţată după scrutin, în urma căruia Joe Biden a obţinut o vctorie - cu 45.500 de voturi mai multe faţă de Donald Trump - în comitatul Maricopa, potrivit acestui audit finanţat de către republicani şi realizat de către o firmă fără experenţă pe piaţa electorală, Cyber Ninjas.

Aceste date - publicate după alte două audituri anterioare, care nu au descoperit nici ele vreo eroare în rezultat - nu l-au împiedicat însă pe Donald Trump să continue să spună că i-au fost ”furate”  alegerile.

Această acuzaţie a alimentat furia atacatorilor Capitoliului, la 6 ianuarie.

Însă aceste date confirmă ceea ce era deja evient - şi anume că rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020 nu poate fi altul.

Miliardarul republican care lasă să planeze ideea unei noi candidaturi în 2024, a respins vineri aceste concluzii în cifre.

El şi-a scos în faţă acuzaţiile cu privire la fraude electorale prezentate în acelaşi raport de audit şi detaliate la prezentarea acestuia, vineri după-amiaza (ora locală) de către cei care au cerut auditul - republicani din Senatul Arizonei.

Aceste acuzaţii au fost respinse - una câte una - în direct, vineri, pe Twitter, de către autorităţile din comitatul Maricopa.

”Acest audit este o mare victorie a democraţiei şi o mare victorie pentru noi. Acest lucru arată cât de corupte au fost alegerile”, afirmă într-un comunicat Donald Trump.

Aceste concluzii ”ar trebui săîncheie această poveste. Tot restul este doar agitaţie”, a declarat, din contră, reprezentantul republican al organizării alegerilor în comitatul Maricopa, Jack Sellers.

”Asta înseamnă că (...) rezultatele reflectă voinţa alegătorilor”, a subliniat el.

Joe Biden a obşinut o victorie în alegerile prezidenţiale - cu peste şapte milioane de voturi mai multe decât Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.