Câştigătorii premiilor I, II şi III ai competiţiei anuale Gala Societăţii Civile (GSC), ediţia a XIX-a, vor fi anunţaţi în ediţia specială a emisiunii „Evening Glory”, difuzată pe 30 septembrie, de la ora 19.00, pe Rock FM. Răzvan Exarhu îi va avea invitaţi pe membrii juriului: Mihai Craiu, Paul Angelescu, Smaranda Witec şi Vlad Tăuşance.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emisiunea va aduce în dezbatere subiecte de interes din proiectele înscrise în competiţie, din mai multe domenii precum: sănătate, servicii sociale, comportament civic şi participare publică, mediu, educaţie şi digitalizare, alături de patru membri ai juriului:

Cu o experienţă de peste 30 de ani, doctorul Mihai Craiu este pediatru, specializat in boli respiratorii la copil,  preşedinte al secţiei de Pneumologie Pediatrică în cadrul Societăţii Române de Pneumologie. Este membru al Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, iar proiectul său educaţional, „Spitalul Virtual pentru Copii”, a strâns peste 220.000 de urmăritori, obţinând mai multe premii internaţionale. În cadrul Galei Societăţii Civile, ediţia a XIX-a, doctorul Mihai Craiu a jurizat cele 24 de proiecte înscrise la secţiunea “Sănătate”.

Cu o experienţă de peste 10 ani în televiziune, Paul Angelescu este unul dintre realizatorii emisiunii „România, te iubesc!”. A făcut parte din echipa Ştirilor PRO TV, nominalizată la Premiile International Emmy pentru pachetul „România sub zăpadă”. Este co-autorul volumelor „România, te iubesc!” şi „Ne facem bine”, iar de-a lungul timpului a realizat reportaje speciale din Nepal, Atena şi Istanbul. Paul a jurizat cele 14 proiecte din secţiunea ”Servicii de asistenţă socială” la ediţia a XIX-a a Galei Societăţii Civile.

Smaranda Witec este prodecan al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea din Bucureşti, lector doctor în sociologie şi preşedinte al Structurii Teritoriale Bucureşti a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România. Specializată în servicii sociale, protecţia copilului, asistenţa refugiaţilor, delincvenţă şi formarea profesioniştilor în asistenţă socială şi din domeniile conexe, Smaranda Witec a făcut parte din juriul ediţiei actuale a Galei Societăţii Civile, evaluând proiectele înscrise în secţiunea “Servicii de asistenţă socială”.

Vlad Tăuşance este manager de dezvoltare în cadrul Fundaţiei Friends For Friends. În ultimii 10 ani a dezvoltat proiecte de comunicare şi marketing pentru sectorul non-profit şi zona antreprenorială. A coordonat în calitate de director artistic dosarul oraşului Baia Mare pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii. Pentru a XIX-a ediţie a Galei Societăţii Civile, Vlad a jurizat secţiunea “Premiul Special pentru INOVAŢIE”.

Ashoka România se alătură Galei Societăţii Civile. În urma unui parteneriat încheiat între Ashoka - cea mai mare organizaţie globală de promovare şi susţinere a antreprenoriatului social şi inovaţiei sociale - şi Gala Societăţii Civile, va fi oferit în acest an Premiul pentru Impact Social unei organizaţii participante din cadrul competiţiei GSC, ediţia a XIX-a.

Prin biroul din România, Ashoka îşi propune să contribuie la crearea unei societăţi în care fiecare persoană este un creator de schimbare, capabil să ia acţiune în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale. De aceea Premiul pentru Impact Social va merge către organizaţia cea mai apropiată de aceste valori, luând în considerare relevanţa, obiectivele atinse, durabilitatea şi nivelul de schimbare socială al proiectelor organizaţiilor participante, dar şi din punct de vedere al celui mai accelerat mod de a produce schimbări sistemice sustenabile.

Emisiunea este o co-producţie Rock FM şi Gala Societăţii Civile şi poate fi ascultată pe 30 septembrie, de la ora 19.00, pe frecvenţele Rock FM, pe www.rockfm.ro sau prin aplicaţia Rock FM Romania. De asemenea, „Evening Glory” va fi transmisă live pe canalele de Facebook: Rock FM l Morning Glory cu Răzvan Exarhu l Gala Societatii Civile l Event.

De asemenea, câştigătorii premiilor II şi III din cadrul Galei Societăţii Civile 2021 vor fi anunţaţi în timp real, în timpul emisiunii, pe pagina de Facebook Gala Societăţii Civile şi în evenimentul dedicat de pe Facebook.

În perioada 8 aprilie - 27 mai, în competiţia Galei Societăţii Civile 2021, ediţia a XIX-a, au fost înscrise 205 iniţiative: 162 de proiecte, 12 programe şi 31 campanii de comunicare. Acestea au fost evaluate, în perioada 22 iunie - 3 august 2021, de către 52 de specialişti în implementarea şi evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnalişti, lideri şi formatori de opinie ai societăţii civile şi ai sectorului non-profit şi reprezentanţi ai sectorului privat.

Gala Societăţii Civile este cel mai amplu proiect care promovează şi premiază activitatea sectorului asociativ din România. Iniţiată în anul 2002, Gala Societăţii Civile are ca misiune recunoaşterea tuturor iniţiativelor luate pentru îmbunătăţirea vieţii într-o comunitate, promovarea şi premierea spiritului civic şi a responsabilităţii sociale în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.