Un patch lansat de urgenţă de Apple, pentru o versiune mai veche de iOS, folosită de iPhone-uri şi iPad-uri lansate cu mai mulţi ani în urmă, vine să rezolve o nouă problemă de securitate gravă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple continuă seria ce pare interminabilă a patch-urilor de securitate pe care a trebuit să le lanseze anul acesta, cu un update ce poartă titulatura CVE-2021-30869 şi vine să rezolve o vulnerabilitate exploatată deja de hackeri.

Problema se regăseşte în kernel-ul sistemului de operare şi permite hackerilor să ruleze de la distanţă cod cu privilegii maxime pe dispozitivele compromise. Cu alte cuvinte, un hacker poate să dea ce comenzi vrea pe un device pe care a pătruns folosind această vulnerabilitate.

Sunt afectate iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3 şi iPod touch (gen 6). Acestora li se alătură sistemele cu versiunea 2021-06 de macOS Catalina.

Ca de obicei în cazurile vulnerabilităţilor atât de grave, utilizatorilor acestor dispozitive li se recomandă să instaleze cât mai rapid update-ul.

Apple a avut un an 2021 deosebit de agitat pe partea de securitate, până acum. Începând cu februarie, aproape că nu a fost lună în care compania americană să nu fie nevoită să lanseze cel puţin patch de securitate. Şi, de cele mai multe ori, vulnerabilităţile vizate erau de tip 0-day.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.