Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a afirmat că din prezentarea făcută miercuri la sediul PMB a proiectului privind trenul metropolitan Bucureşti - Ilfov a rezultat că acesta este un lucru crucial pentru mobilitarea din Bucureşti şi pentru rezolvarea problemei poluării şi a traficului rutier,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Din prezentarea făcută azi la Primăria Generală cu privire la trenul metropolitan Bucureşti – Ilfov, a rezultat limpede că vorbim despre un proiect crucial pentru mobilitatea în Capitală şi una dintre soluţiile importante pentru rezolvarea problemei traficului rutier. În esenţă, simpla construcţie a câte unui pasaj, pe unde pare că e nevoie, nu reprezintă o soluţie pe termen lung. De aceea, am prezentat azi abordarea noastră structurală pentru transportul cu trenul de suprafaţă, care va fi complementară cu o abordare structurală asupra traficului rutier. Există un angajament comun al Primăriei Capitalei, Consiliului Judeţean Ilfov şi primăriilor din Ilfov pentru a colabora în realizarea acestui proiect, care poate fi finanţat din fonduri europene”, a scris Nicuşor Dan, miercuri pe Facebook. 
 
El a adăugat că acest proiect contribuie semnificativ la scăderea poluării şi la reducerea aglomeraţiei pe şoselele din Capitală.
 
„Pe lângă beneficiul reducerii aglomeraţiei pe şoselele din Bucureşti, proiectul contribuie în mod semnificativ la scăderea poluării pe care o generează transportul în Capitală şi, în acelaşi timp, se încadrează în viziunea generală pentru modernizarea transporturilor în România. Cred în acest proiect fiindcă există proiecte similare de succes în mai multe oraşe din Europa şi America şi mă voi lupta pentru ca el să fie pus în practică”, a conchis edilul. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.