Cancelarul german Angela Merkel condamnă uciderea ”oribilă” a unui angajat al unei staţii de alimentare cu carburant de către un client care refuza să poarte mască de protecţie împotriva covid-19, a anunţat miercuri o purtătoare de cuvânt a Cancelariei, Ulrike Demmer, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul condamnă această crimă ţintită în cei mai puternici termeni”, a declarat purtătoarea de cuvânt.

Ea a denunţat ”o vioenţă care te lasă mut”.

Un angajat al unei staţii de alimentare cu carburant a fost ucis prin împuşcare de către un client care refuza să poarte mască de protecţie împotriva covid-19.

Suspectul - un bărbat în vârstă de 49 de ani, originar din Idar-Oberstein (vest), care a anunţat după arestare că nu respectă gesturile barieră împotriva covid-19 - a fost plasat în detenţie provizorie, a anunţat poliţia locală din Renania-Palatinat.

Angajatul acestei staţii de alimentare cu carburant - un student în vârstă de 20 de ani - a refuzat să încaseze banii acestui client, care dorea să cumpere un pachet de bere, pentru că acesta din urmă nu purta mască de protecţie.

Nervos, bărbatul în vârstă de 49 de ani a plecat şi a lăsat berea pe tejghea.

El s-a întors, o oră şi jumătate mai târziu, de această dată cu o mască, pe care şi-a scos-o în faţa tejghelei, pentru a-l face pe casier să reacţioneze.

După ce studentul i-a cerut să poarte masca în mod corect, clientul a scos un revolver din buzunar şi a tras în student, care a murit pe loc, potrivit poliţiei.

Suspectul s-a prezentat a doua zi la postul local de poliţie.

Acuzatul a declarat poliţiei că se simte ”încolţit” de măsurle împotriva pandemiei covid-19, pe care le consideră o ”atingere tot mai mare la adresa drepturilor sale” şi că ”nu a văzut altă soluţie”, potrivit procurorului Kai Fuhrmann.

Anchetatori au percheziţionat, apoi, apartamentul acuzatului, în care au găsit arma crimei şi alte arme de foc şi muniţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.