Medicul Alexandru Rafila a afirmat, marţi seară, că se aştepta de la premierul Florin Cîţu, după videoconferinţa pe care a avut-o marţi, la soluţii de sănătate publică, nu la anchete în care ”dânsul se anchetează singur ca să vedem din ce cauză nu a făcut nimic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Domnul Cîţu a erupt astăzi la conferinţa de presă de după şedinţa de urgenţă. A spus nişte lucruri care nu au nicio legătură cu managementul pandemiei. Au mai degrabă legătură cu încercarea de a justifica într-un mod nefericit incompetenţa şi incapacitatea de a face ceva timp de trei, patru luni de zile”, a declarat, marţi seară, la Antena 3, Alexandru Rafila.  

Medicul consideră că ”trebuie găsită o soluţie pentru testarea copiilor”, astfel încât să nu se ajungă la închiderea şcolilor.  

”Să nu trebuiască să fie obligaţi părinţii pentru copiii cu vârste cuprinse până la 12 ani să îi testeze permanent pentru că nu este posibil din punct de vedere tehnic. Sunt milioane de copii şi nu pot fi testaţi de două, trei ori pe săptămână. Nu există capacitate şi nu mă refer la numărul de teste şi la cine să facă aceste teste. Aşa că, mă aşteptam la nişte soluţii de sănătate publică şi nu la nişte anchete în care dânsul se anchetează singur ca să vedem din ce cauză nu a făcut nimic timp de trei, patru luni", a mai declarat profesorul Alexandru Rafila.  

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că va cere o "anchetă/analiză" care să arate cum s-a pregătit Ministerul Sănătăţii pentru al patrulea val al pandemiei de COVID-19.  

"Este anormal şi cineva trebuie să răspundă pentru asta dacă valul patru nu a fost pregătit, deşi am vorbit despre asta toată vara”, susţine primul ministru. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.