Obiecte care i-au aparţinut cântăreţei Amy Winehouse, decedată în 2011, vor fi expuse începând din noiembrie la Design Museum din Londra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La zece ani de la moarte, cântăreţa cu influenţe jazz şi soul este în centrul unei noi expoziţii. După cea de la Muzeul evreiesc în 2017, Londra găzduieşte la Design Museum retrospectiva „Amy - Beyond the Stage” din 26 noiembrie. Ocazie de a celebra „un simbol cultural pe care lumea l-a pierdut prea devreme”. Amy Winehouse ar fi împlinit 38 de ani pe 14 septembrie. 

„Amy In The Light”, cea mai recentă expoziţie, s-a încheiat pe 14 septembrie, tot la Londra. Fotografiile inedite ale lui Phil Griffinn redau colaborarea sa cu Winehouse, pentru că cei doi artişti au lucrat împreună la albumul „Back to Black” în 2006.

Expoziţia va permite „explorarea procesului creativ, muzica puternică şi stilul de neuitat al unei muziciene a cărei activitate a trasat o cale unică între jazz şi RnB”, potrivit organizatorilor. 

„Amy - Beyond the Stage” va prezenta vizitatorilor obiecte intime, niciodată dezvăluite, precum un carnet de notiţe, manuscrise, fotografii. 

Emblematica Fender albastră, o chitară electrică, va fi de asemenea expusă, precizează Design Museum. Ţinute purtate de artistă vor atrage fanii, în special imaginea rochiei galbene a casei Preen asortată cu o geantă Moschino în formă de inimă. În această ţinută, Amy Winehouse a primit premiul pentru cea mai bună artistă britanică la Brit Awards în 2007. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.